Keresőmarketing- SEM

Keresőmarketing- SEM

Keresőmarketing-SEM ( Search Engine Marketing) az online marketing kihagyhatatlan lépése, amely a rendelkezésére álló eszközökkel egy webhely helyezését, láthatóságát növeli a keresők releváns találati listáján. A keresőmarketing jelenleg a leghatékonyabb marketingkommunikációs eszköz.

A keresőmarketing- SEM eszközei

Nagy általánosságban kijelenthetjük, hogy a keresőmarketing az internetes keresőmotorok köré épül és két fő alappillére van: a weboldalak láthatóságának javítása (keresőoptimalizálás) és a fizetett hirdetések (Google Adwords). Hozzá tartozik még kis mértékben a fizetett lista  (Google elutasítja) és a szövegírás egyre kiemelkedőbb szerepet kap benne.

A keresőmarketing főbb eszközei a következőek:

  • Keresőoptimalizálás (SEO):  a honlap adott kulcsszavakra elfoglalt helyezésének javítása a keresőmotorok találati oldalain.
  • Fizetett hirdetések (Google Adwords): a keresők oldalain, a organikus találatok mellett a találati oldalakon gyakran megjelenő hirdetések
  • Fizetett listák (Yahoo): Néhány keresőben lehetőség van arra, hogy adatbázisba fizetés ellenében gyorsabban, vagy szabályozottabban kerüljünk be.
  • Szövegírás: kapcsolódó tevékenység, ami összefügg mind a keresőoptimalizálással, mind pedig a már oldalunkon járó látogatók potenciális vásárlóvá konvertálásával.

A keresőmarketinggel foglalkozó cégek feladata elsősorban azon erősségek és hátrányok felkutatása, melyek segítségével hatékonyabbá tehető egy weboldal láthatósága a keresőkben.

Keresőmarketing (SEM)

Keresőmarketing- SEM és az online marketing kapcsolata

A keresőmarketing és az online marketing több ponton is összekapcsolható:

  • A weboldal népszerűsítése
  • Az online reklám
  • Online PR
  • Online értékesítés

Keresőmarketinggel kapcsolatos cikkek:

Keresőmarketing hatékonysága, eszközei

marketing strategia

Keresőmarketing ( Search Engine Marketing, SEM) az online marketing kihagyhatatlan lépése, amely a rendelkezésére álló eszközökkel egy webhely helyezését, láthatóságát növeli a keresők releváns találati listáján. A keresőmarketing jelenleg a leghatékonyabb marketingkommunikációs eszköz.