Google a legelterjettebb kereső.Google Inc.

Az amerikai tőzsdén bejegyzett részvénytársaság, amit eredetileg zártkörűen működő társaságként alapítottak 1998-ban. Nevéhez fűződik a Google keresőmotor kifejlesztése és üzemeltetése. Központja  Kalifornia államban található

A cég weboldala szerint :

A Google küldetése a világ összes információjának rendezése, univerzálisan elérhetővé és hasznosíthatóvá tétele.

Pályafutása egy kutatási témaként indult. A kifejlesztett egy elméletet, miszerint egy olyan keresőrendszer, amely a weblapok közti kapcsolatok matematikai analízisén alapul, jobb eredményekkel szolgálhat, mint a hagyományos társai. A keresés szempontjából leginkább relevánsak csak azok az oldalak lehetnek, amelyekre más, ugyancsak elég fontos weblapokról juthatunk el, így megszületett és lerakták a keresőrendszer alapjait. A kulcsszavak alapján történő hirdetések szintén szövegalapúak, így a felhasználók még könnyebben megtalálhatják amit keresnek, sebességcsökkenés nélkül.

2001 szeptemberében a  besoroló mechanizmusa (PageRank) szabadalom lett.

A  cég számos szolgáltatást és eszközt nyújt az egyszerű webes keresésen kívül.

2007 májusában vezették be az univerzális keresés funkciót, ami annyit tesz, hogy  nemcsak a weblapok, hanem a videók, képek, hírek, blogok, térképek és könyvek között is keres.

2009 decembere óta érhető el a valós idejű keresés, amely egy új blog- vagy bejegyzést, a közzététele után századmásodpercekkel megtalál.

Google témájú cikkek:

Google Webmester Eszközök- hogyan használd?

Keresőoptimalizálás, SEO

A Google Webmester Eszközök (Webmaster Tools) használata minden honlap tulajdonos, kis- és középvállalkozás számára elengedhetetlen. Ahhoz, hogy vállalkozásod jól szerepeljen a keresőkben, az egyik legalapvetőbb feladat a honlapod keresőoptimalizálása. A Google Webmester Eszközök statisztikái ebben nyújtanak segítő kezet számodra.

Internetes keresők, 5 legnépszerűbb keresőmotor

internetes keresők

Internetes keresők közül a világon, szinte mindenki, 80-90% a Google-t ismeri és használja napi szinten. Valóban ennyivel jobb a többi internetes keresőnél, vagy csak megszokásból használjuk? Internetes keresők, mit jelent pontosan?   Internetes keresők azok az online felületek, amelyek egy adott…
TOVÁBB OLVAS »