A Google kereső működése: Hogyan működik a Google kereső?

Hogyan működik a Google kereső? Lépésről lépésre bemutatom a titkait

Gondoltál már arra, hogy a Google hogyan találja meg a tökéletes választ a kérdésedre egy szempillantás alatt? Vagy hogyan dönt arról, hogy melyik weboldal a legrelevánsabb a keresésedhez? A Google kereső egy igazi digitális csoda, egy rendkívül összetett rendszer, amely a világ összes tudását az ujjunk elé varázsolja.

Ebben a cikkben részletesen bemutatom, hogyan működik a Google kereső a színfalak mögött. Megtudhatod, hogyan dolgoznak a keresőrobotok, milyen algoritmusok döntik el a találatok sorrendjét, és milyen tippekkel és trükkökkel teheted még hatékonyabbá a kereséseidet.

Akár csak kíváncsi vagy, akár a saját weboldalad láthatóságát szeretnéd növelni, ez a cikk neked szól. Tarts velem, és fedezzük fel együtt a Google kereső rejtélyeit!

A Google kereső alapjai

A Google kereső egy olyan webes szolgáltatás, amely lehetővé teszi számodra, hogy pillanatok alatt megtaláld a keresett információkat az interneten. De hogyan is működik ez a csoda?

A keresőmező: Itt tudod beírni a keresőkifejezést, vagyis azt a szót vagy kifejezést, amire kíváncsi vagy.

A keresőindex: Ez egy hatalmas adatbázis, amelyben a Google tárolja az interneten talált weboldalakról, képekről, videókról és egyéb tartalmakról gyűjtött információkat.

A keresőalgoritmusok: Ezek a Google titkos receptjei. Ezek a bonyolult matematikai képletek döntik el, hogy melyik találat a legrelevánsabb a keresésedhez, és milyen sorrendben jelenjenek meg az eredmények.

A találatok oldala: Ez az oldal, ahol a Google megjeleníti a keresésedhez kapcsolódó találatokat. Itt találod a szerves találatokat (a keresőalgoritmusok által kiválasztott weboldalakat), a fizetett hirdetéseket és egyéb tartalmakat, például képeket vagy videókat.

A Google kereső célja, hogy a lehető legjobb találatokat nyújtsa a kereséseidre. Ehhez folyamatosan fejleszti az algoritmusait, és figyelembe veszi a felhasználói visszajelzéseket is.

Fontos megjegyezni, hogy a Google kereső nem egy statikus dolog. Folyamatosan változik és fejlődik, ahogy az internet is. Az új technológiák, például a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás is egyre nagyobb szerepet játszanak a Google kereső működésében.

Miért fontos megérteni a működését?

A Google kereső működésének megértése számos előnnyel járhat számodra, akár egyszerű felhasználó vagy, akár weboldal tulajdonos, vagy éppen marketinges. Íme néhány ok, amiért érdemes időt szánnod a Google kereső rejtelmeinek felfedezésére:

Hatékonyabb keresések: Ha tudod, hogyan működik a Google, sokkal célzottabb és eredményesebb kereséseket tudsz végezni. Könnyebben megtalálhatod a keresett információkat, és időt takaríthatsz meg.

Weboldalad optimalizálása (SEO): Ha van saját weboldalad, blogod vagy online áruházad, a Google kereső működésének ismerete elengedhetetlen a sikerhez. A keresőoptimalizálás (SEO) segítségével elérheted, hogy a weboldalad jobb helyezést érjen el a találati listán, így több látogatót vonzhatsz.

Marketingstratégia fejlesztése: A Google kereső működésének megértése segít a marketingstratégiád fejlesztésében is. Ha tudod, hogy az emberek hogyan keresnek, milyen kulcsszavakat használnak, és milyen tartalmakra kíváncsiak, hatékonyabb hirdetéseket és kampányokat tudsz létrehozni.

A digitális világ megértése: A Google kereső a digitális világ egyik legfontosabb szereplője. Ha megérted a működését, jobban átláthatod az online tér dinamikáját és a keresési trendeket.

A Google kereső működésének ismerete tehát nem csak egy érdekes téma, hanem egy olyan tudás, amelyet a mindennapi életben és a szakmai karrieredben is hasznosíthatsz.

A Google kereső működése

A Google kereső működése

A keresés folyamata lépésről lépésre

Most, hogy már ismered a Google kereső alapjait, nézzük meg részletesen, mi történik, amikor beírsz egy keresőkifejezést, és megnyomod az Entert.

 1. A keresés beírása

Amikor beírod a keresőkifejezést a Google keresőmezőjébe, a rendszer azonnal elkezdi feldolgozni a beírt karaktereket. Már a gépelés közben felajánlhat neked lehetséges keresőkifejezéseket, amelyeket korábbi keresések vagy népszerű trendek alapján valószínűsít.

2. A lekérdezés feldolgozása

A Google a beírt keresőkifejezést több szempontból is elemzi:

Kulcsszavak: A keresőkifejezésben szereplő szavakat azonosítja, és megpróbálja megérteni a keresés témáját.

Keresési szándék: A Google megpróbálja kitalálni, hogy milyen típusú információt keresel (pl. weboldalt, képet, videót, hírt, terméket).

Helyesírás: Ha elgépelted a keresőkifejezést, a Google automatikusan kijavíthatja, vagy felajánlhatja a helyes írásmódot.

Személyre szabás: Ha be vagy jelentkezve a Google fiókodba, a rendszer figyelembe veheti a korábbi kereséseidet, érdeklődési köreidet és tartózkodási helyedet is a találatok személyre szabásához.

3. A találatok rangsorolása

A Google a keresőindexében több százmilliárd weboldalt tárol, de persze nem mindegyik releváns a te keresésedhez. Ezért lépnek színre a keresőalgoritmusok, amelyek összetett számítások alapján rangsorolják a találatokat. A legfontosabb tényezők, amelyek befolyásolják a rangsorolást:

Relevancia: Mennyire kapcsolódik a weboldal tartalma a keresőkifejezéshez?

Autoritás: Mennyire megbízható és hiteles a weboldal?

Frissesség: Mennyire aktuális a weboldal tartalma?

Felhasználói élmény: Mennyire könnyen használható és áttekinthető a weboldal?

Személyre szabás: Milyen a korábbi keresési előzményeid és érdeklődési köreid?

4. Az eredmények megjelenítése

A Google a találatokat a keresési eredmények oldalon (SERP) jeleníti meg. A SERP általában a következő elemeket tartalmazza:

Szerves találatok: A keresőalgoritmusok által kiválasztott weboldalak, amelyek a legrelevánsabbak a keresésedhez.

Fizetett hirdetések: Olyan weboldalak, amelyek fizettek azért, hogy megjelenjenek a találatok között.

Kiemelt részletek: A Google néha kiemeli egy weboldal egy részletét, amely közvetlenül válaszol a keresőkifejezésre.

Képek, videók, hírek: A Google a találatok mellett megjeleníthet képeket, videókat vagy híreket is, ha úgy ítéli meg, hogy ezek relevánsak a keresésedhez.

A Google kereső folyamatosan tanul és fejlődik, hogy a lehető legjobb találatokat nyújtsa a felhasználóknak. Az algoritmusok időről időre változnak, ezért érdemes mindig naprakésznek lenned a legújabb trendekkel és technikákkal.

A Google kereső működése

A Google kereső működése

A Google kereső algoritmusai

A Google kereső algoritmusai a rendszer lelke és motorja. Ezek a bonyolult matematikai képletek és szabályok döntik el, hogy melyik weboldal a legrelevánsabb egy adott keresőkifejezésre, és milyen sorrendben jelenjenek meg a találatok között.

Mi is az a keresőalgoritmus?

A keresőalgoritmusok a Google keresőmotorjának szíve és lelke. Ezek a bonyolult matematikai képletek és szabályok döntik el, hogy melyik weboldal a legrelevánsabb egy adott keresőkifejezésre, és milyen sorrendben jelenjenek meg a találatok között.

Gondolhatsz rájuk úgy, mint egy receptek gyűjteményére. Minden recept egy adott problémát old meg, és különböző hozzávalókat (tényezőket) használ fel a végeredmény (a találatok sorrendje) elkészítéséhez.

A keresőalgoritmusok folyamatosan elemzik a weboldalakat, és számos tényezőt vesznek figyelembe, például:

A weboldal tartalma: Mennyire releváns és hasznos a tartalom a keresőkifejezés szempontjából?

Kulcsszavak: Milyen kulcsszavakat használ a weboldal, és mennyire gyakran?

Linkek: Hány más weboldal mutat linkkel az adott oldalra, és milyen megbízhatóak ezek a weboldalak?

Felhasználói élmény: Mennyire könnyen használható és áttekinthető a weboldal? Mennyi ideig maradnak az emberek az oldalon, és hány oldalt néznek meg?

Mobilbarát kialakítás: Mennyire jól jelenik meg a weboldal mobiltelefonokon és táblagépeken?

Weboldal sebessége: Mennyire gyorsan töltődik be a weboldal?

Az algoritmusok ezeket a tényezőket különböző súlyozással veszik figyelembe, és egy összetett számítás alapján határozzák meg a weboldal helyezését a találati listán. Minél magasabb a weboldal „pontszáma”, annál előrébb jelenik meg a találatok között.

Fontos megjegyezni, hogy a Google algoritmusai folyamatosan változnak és fejlődnek. A Google mérnökei folyamatosan dolgoznak azon, hogy a keresőmotor még jobban megértse a felhasználók szándékát, és még relevánsabb találatokat nyújtson. Ezért a weboldal tulajdonosoknak és a keresőoptimalizálással foglalkozó szakembereknek folyamatosan követniük kell az algoritmusok változásait, és ennek megfelelően optimalizálniuk kell a weboldalaikat.

A legfontosabb Google algoritmusok

A Google több száz algoritmust használ a találatok rangsorolásához, és ezek folyamatosan változnak és fejlődnek. Íme néhány a legfontosabb algoritmusok közül:

 • Panda: A Panda algoritmus a weboldalak tartalmának minőségét értékeli. A célja, hogy a gyenge minőségű, duplikált vagy irreleváns tartalmú weboldalak hátrébb kerüljenek a találati listán.
 • Penguin: A Penguin algoritmus a weboldalakra mutató linkek minőségét vizsgálja. A célja, hogy kiszűrje azokat a weboldalakat, amelyek mesterségesen próbálják növelni a linkjeik számát vagy minőségét.
 • Hummingbird: A Hummingbird algoritmus a keresőkifejezés jelentését és a kereső szándékát próbálja megérteni. A célja, hogy pontosabb és relevánsabb találatokat nyújtson, még akkor is, ha a keresőkifejezés nem tökéletesen egyezik a weboldal tartalmával.
 • RankBrain: A RankBrain egy mesterséges intelligencia alapú algoritmus, amely folyamatosan tanul és fejlődik a felhasználói keresésekből. A célja, hogy a Google még jobban megértse a keresőkifejezések mögött rejlő szándékot, és még relevánsabb találatokat nyújtson.

Hogyan befolyásolják a találatokat az algoritmusok?

A Google algoritmusai folyamatosan elemzik a weboldalakat, és a különböző tényezők alapján kiszámolnak egy pontszámot, amely meghatározza a weboldal helyezését a találati listán. Minél magasabb a pontszám, annál előrébb jelenik meg a weboldal egy adott keresőkifejezésre.

Az algoritmusok által figyelembe vett tényezők folyamatosan változnak, és a Google nem hozza nyilvánosságra az összes részletet. Azonban néhány fontos tényező, amelyekről tudjuk, hogy befolyásolják a rangsorolást:

Relevancia: Az algoritmusok megpróbálják megérteni a keresőkifejezés jelentését és a kereső szándékát, majd összevetik ezt a weboldalak tartalmával. Minél relevánsabb a weboldal tartalma a keresőkifejezéshez, annál valószínűbb, hogy előrébb kerül a találati listán.

Autoritás (PageRank): A PageRank egy olyan algoritmus, amely a weboldalakra mutató linkek számát és minőségét veszi figyelembe. Minél több link mutat egy weboldalra, és minél megbízhatóbbak ezek a weboldalak, annál magasabb lesz a weboldal PageRank értéke, és annál előrébb kerülhet a találati listán.

Frissesség: Az algoritmusok figyelembe veszik a weboldal tartalmának frissességét is. Az újabb tartalom gyakran előnyben részesül a régebbi tartalommal szemben, különösen az olyan témákban, ahol a frissesség fontos (például hírek, események).

Felhasználói élmény: Az algoritmusok figyelembe veszik a weboldal felhasználói élményét is. A gyorsan betöltődő, mobilbarát, könnyen navigálható weboldalak előnyben részesülnek a lassú, nehezen használható weboldalakkal szemben.

Személyre szabás: A Google a keresési előzményeid, érdeklődési köreid és tartózkodási helyed alapján személyre szabhatja a találatokat. Ez azt jelenti, hogy ugyanarra a keresőkifejezésre más találatokat láthatsz, mint egy másik felhasználó.

Az algoritmusok változásai miatt a weboldalak helyezése a találati listán időről időre változhat. Ezért fontos, hogy a weboldal tulajdonosok folyamatosan kövessék az algoritmusok változásait, és ennek megfelelően optimalizálják a weboldalaikat.

Az algoritmusok megértése a kulcs

A Google algoritmusainak megértése segíthet abban, hogy a weboldalad jobb helyezést érjen el a találati listán, és így több látogatót vonzzon. Az algoritmusok változásainak követése és a weboldalad folyamatos optimalizálása kulcsfontosságú a sikeres online jelenléthez.

A Google kereső működése

A Google kereső működése

Tippek a Google kereső hatékony használatához

A keresőkifejezés pontosítása

A Google kereső hatékony használata nem csak a keresőkifejezés beírásából áll. Néhány trükk segítségével sokkal pontosabb és relevánsabb találatokat kaphatsz, így időt spórolhatsz meg, és gyorsabban megtalálhatod a keresett információkat. Íme néhány tipp a keresőkifejezés pontosításához:

 • Használj konkrét kulcsszavakat: Minél konkrétabb kulcsszavakat használsz, annál pontosabb találatokat kapsz. Például ahelyett, hogy „étterem” keresnél, próbáld meg a „olasz étterem Budapest belváros” kifejezést.

 • Használj idézőjeleket („”) a pontos kifejezések kereséséhez: Ha egy pontos kifejezést keresel, tedd idézőjelek közé. Így a Google csak azokat az oldalakat fogja megjeleníteni, amelyek pontosan ezt a kifejezést tartalmazzák. Például: „legjobb olasz étterem Budapest”.

 • Használj mínusz jelet (-) a nem kívánt kifejezések kizárásához: Ha ki szeretnél zárni bizonyos kifejezéseket a keresésből, tedd eléjük egy mínusz jelet. Például: „olasz étterem Budapest -pizza”.

 • Használj csillagot (*) helyettesítő karakterként: Ha nem vagy biztos egy szó helyesírásában, vagy ha több lehetséges változatot szeretnél keresni, használj csillagot helyettesítő karakterként. Például: „legjobb * étterem Budapest”.

 • Használj szinonimákat és rokonértelmű kifejezéseket: A Google képes megérteni a szinonimákat és rokonértelmű kifejezéseket, így érdemes több változatot is kipróbálni. Például: „olasz étterem Budapest” vagy „olasz konyha Budapest” vagy „pasta Budapest”.

 • Figyelj a helyesírásra: Bár a Google általában automatikusan kijavítja az elgépeléseket, érdemes odafigyelni a helyesírásra, hogy a lehető legpontosabb találatokat kapd.

 • Próbálj ki különböző keresési kombinációkat: Ha nem találod a keresett információt, próbálj ki különböző keresési kombinációkat. Változtasd meg a kulcsszavak sorrendjét, használj más szinonimákat, vagy próbálj meg egy általánosabb kifejezéssel keresni.

Speciális keresési operátorok

A Google kereső nem csak egy egyszerű keresőmező. Ha igazán ki szeretnéd használni a lehetőségeit, érdemes megismerkedned a speciális keresési operátorokkal. Ezek olyan parancsok, amelyekkel finomhangolhatod a kereséseidet, és pontosabb találatokat kaphatsz.

Néhány hasznos speciális keresési operátor:

 • site: Ezzel az operátorral egy adott webhelyen belül kereshetsz. Például: site:wikipedia.org második világháború

 • filetype: Ezzel az operátorral egy adott fájltípusra szűrheted a találatokat. Például: filetype:pdf klímaváltozás jelentés

 • intitle: Ezzel az operátorral olyan weboldalakat kereshetsz, amelyek címében szerepel egy adott szó vagy kifejezés. Például: intitle:recept almás pite

 • inurl: Ezzel az operátorral olyan weboldalakat kereshetsz, amelyek URL-jében szerepel egy adott szó vagy kifejezés. Például: inurl:blog utazás

 • related: Ezzel az operátorral olyan weboldalakat kereshetsz, amelyek hasonlóak egy adott weboldalhoz. Például: related:index.hu

 • define: Ezzel az operátorral egy szó vagy kifejezés definícióját keresheted meg. Például: define:fotoszintézis

 • cache: Ezzel az operátorral egy weboldal gyorsítótárazott verzióját tekintheted meg. Például: cache:google.com

 • info: Ezzel az operátorral információkat kaphatsz egy adott weboldalról, például a gyorsítótárazott verziót, a hasonló oldalakat és a weboldalra mutató linkeket. Például: info:google.com

Hogyan használd a speciális keresési operátorokat?

A speciális keresési operátorokat közvetlenül a keresőmezőbe írhatod a keresőkifejezésed elé vagy mögé. Nem kell szóközt hagynod az operátor és a keresőkifejezés között.

Például, ha a Wikipédia oldalán szeretnél keresni a második világháborúról, akkor a következő keresőkifejezést írhatod be: site:wikipedia.org második világháború

Még több tipp a speciális keresési operátorokhoz

 • Kombinálhatod a speciális keresési operátorokat, hogy még pontosabb találatokat kapj. Például: site:wikipedia.org filetype:pdf második világháború
 • A speciális keresési operátorok kis- és nagybetűérzékenyek.
 • A Google kereső súgójában további speciális keresési operátorokat és tippeket találsz.

A speciális keresési operátorok segítségével a Google keresőből egy igazi svájci bicskát varázsolhatsz, amely minden keresési igényedet kielégíti.

A keresési beállítások használata

A Google kereső nem csak egy egyszerű eszköz, hanem egy személyre szabható platform, amelyet a saját igényeidhez igazíthatsz. A keresési beállítások segítségével finomhangolhatod a keresési élményt, és még relevánsabb találatokat kaphatsz.

Milyen keresési beállításokat módosíthatsz?

Biztonságos keresés: Ezzel a beállítással kiszűrheted az explicit tartalmakat a keresési eredményekből. Különösen hasznos lehet, ha gyerekek is használják a számítógépet.

Keresési előzmények: A Google alapértelmezés szerint menti a keresési előzményeidet, hogy személyre szabottabb találatokat nyújtson. Ha szeretnéd, kikapcsolhatod ezt a funkciót, vagy törölheted a korábbi kereséseidet.

Régió: A Google a tartózkodási helyed alapján jeleníti meg a találatokat. Ha szeretnéd, megváltoztathatod a régiót, hogy például más országbeli találatokat is láss.

Nyelv: A Google a böngésződ nyelvi beállításai alapján jeleníti meg a találatokat. Ha szeretnéd, megváltoztathatod a nyelvet, hogy például angol nyelvű találatokat is láss.

Időszak: A Google alapértelmezés szerint az összes időszakból származó találatokat jeleníti meg. Ha szeretnéd, szűkítheted a keresést egy adott időszakra, például az elmúlt órára, napra, hétre, hónapra vagy évre.

További beállítások: A Google kereső számos további beállítást kínál, például a találatok számát, a megjelenítési módot, a keresési előzmények szinkronizálását és a személyre szabott hirdetéseket.

Hol találod a keresési beállításokat?

A keresési beállításokat a Google keresőoldal jobb felső sarkában található fogaskerék ikonra kattintva érheted el. Itt kiválaszthatod a „Keresési beállítások” menüpontot, és módosíthatod a kívánt beállításokat.

Miért érdemes személyre szabni a keresési beállításokat?

A keresési beállítások személyre szabásával még relevánsabb találatokat kaphatsz, és a keresési élményt is a saját igényeidhez igazíthatod. Például, ha gyakran keresel szakmai cikkeket, beállíthatod, hogy a Google elsősorban ilyen jellegű találatokat jelenítsen meg. Ha pedig nem szeretnéd, hogy a Google kövesse a keresési előzményeidet, kikapcsolhatod ezt a funkciót.

A keresési beállítások személyre szabása egyszerű és gyors, és jelentősen javíthatja a Google kereső használatának élményét.

Google Core és Spam algoritmus frissítés 2023.október

A Google kereső működése

A Google kereső jövője

A Google kereső folyamatosan fejlődik, és a jövőben még izgalmasabb változásokra számíthatunk. A mesterséges intelligencia (MI) és a gépi tanulás egyre nagyobb szerepet játszik a kereső működésében, és ez alapjaiban változtathatja meg a keresési élményt.

Mesterséges intelligencia és gépi tanulás

A Google már most is használ MI-t és gépi tanulást a keresési eredmények rangsorolásához és a személyre szabáshoz. A RankBrain algoritmus például egy gépi tanulási rendszer, amely folyamatosan tanul a felhasználói keresésekből, és ennek alapján javítja a találatok relevanciáját.

A jövőben az MI még nagyobb szerepet kaphat a Google keresőben. Az MI-alapú modellek képesek lehetnek megérteni a természetes nyelvet, így a keresések még pontosabbak és relevánsabbak lehetnek. Az MI segíthet a felhasználók szándékának jobb megértésében, és akár proaktív módon is felajánlhat releváns információkat, még mielőtt a felhasználó beírná a keresőkifejezést.

Hangalapú és vizuális keresés

A hangalapú keresés (például az Ok Google) és a vizuális keresés (például a Google Lens) egyre népszerűbbé válik. A jövőben ezek a technológiák még fejlettebbek lesznek, és a keresési élmény szerves részét képezhetik. A felhasználók hanggal vagy képpel is kereshetnek majd információkat, és a Google a lehető legrelevánsabb találatokat fogja megjeleníteni.

Személyre szabott keresési élmény

A Google már most is személyre szabja a keresési eredményeket a felhasználók keresési előzményei, érdeklődési körei és tartózkodási helye alapján. A jövőben ez a személyre szabás még kifinomultabb lehet. A Google akár előre jelezhetné a felhasználók igényeit, és proaktív módon ajánlhatna releváns információkat és szolgáltatásokat.

A Google kereső folyamatos fejlődése

A kereső folyamatosan változik és fejlődik, hogy lépést tartson a technológiai fejlődéssel és a felhasználói igényekkel. Az MI, a gépi tanulás, a hangalapú és vizuális keresés, valamint a személyre szabás mind olyan területek, ahol a Google a jövőben jelentős fejlesztéseket tervez.

A Google kereső jövője izgalmas és tele van lehetőségekkel. A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás segítségével a kereső még okosabb, személyre szabottabb és hasznosabb lehet a felhasználók számára.

Összefoglalás: A Google kereső működése

Ahogy láttuk, a Google kereső egy rendkívül összetett rendszer, amely folyamatosan fejlődik és alkalmazkodik a változó világhoz. A keresőrobotok, az algoritmusok, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Google a lehető legjobb találatokat nyújtsa számunkra.

Fontos megjegyezni, hogy a Google kereső nem egy statikus dolog, hanem folyamatosan változik és fejlődik. Az algoritmusok időről időre frissülnek, új funkciók jelennek meg, és a felhasználói igények is folyamatosan változnak. Ezért érdemes mindig naprakésznek lenni a legújabb trendekkel és technikákkal, hogy a lehető leghatékonyabban használhasd a Google keresőt.

Keresőoptimalizáláshoz profi Seo szakembert keresel? Azonnal használható, gyors megoldások a Google irányelvei alapján.

 

 

Burai Barbi - SEO szakember

Burai Barbi – SEO szakember

Burai Barbi SEO mester

Elérhetőségeim:

 

 

Burai Barbi SEO szakember, SEO szakértő

Telefon: +36-30-242-9494

E-mail: info(kukac)honlapseo.hu

Web: HonlapSEO

100% elégedettségi garancia a HonlapSEO- tól

 

 

 

Eredményes keresőoptimalizáláshoz profi SEO szakembert keresel?

Vedd fel Velem a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével:  Alapcsomag
  Profi csomag
  Prémium csomag

  3 hónap
  6 hónap
  12 hónap

  Mentorálás
  SEO tanácsadás
  Kulcsszó kereső szolgáltatás
  Weboldal karbantartás


  Megismertem és elfogadom az adatvédelemmel kapcsolatos szabályzatot

    +  29  =  36

   

   

  Burai Barbi SEO szakember, Honlap SEO

  Leave a Comment

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  71  +    =  81

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .