Kulcsszó kereső eszközök, 13 tipp hol keress kulcsszavakat

Kulcsszó kereső eszközök

Kulcsszó kereső eszközök segítségére minden keresőoptimalizálást végző szakembernek és vállalkozásnak szüksége lehet ahhoz, hogy a legmegfelelőbb keresőszavak kerüljenek kiválasztásra. A keresőoptimalizálás kulcsszavakra épül, erre optimalizáljuk a tartalmat. Ebben nagy segítségünkre lehet több kulcsszó kereső szoftver, cikkemben ezekből ismertetek néhányat, amelyet Te is használhatsz a keresések során.

Kulcsszó kereső eszközök

Milyen a jó kulcsszó?

 • Releváns a honlap tartalmára.
 • Releváns a keresésre.
 • Van rá keresés.
 • A keresési mennyiségtől függően, rövidebb vagy hosszabb idő alatt a TOP 10 közé viszi a honlapot.

 

 

 

 

 

 

A kulcsszavak relevanciája

Gyakran esnek a vállalkozások abba a hibába, hogy saját szakterületükön lévő szakkifejezések kerülnek kiválasztásra. Közel sem biztos, hogy a felhasználók is ugyanezeket a szavakat használják a keresések során. A kulcsszavak szerepéről már olvashattál egy cikket, ahol részletesen megírtam, milyen szempontok szerint kerüljenek kiválasztásra. Most a kulcsszó kereső eszközöket vesszük sorra, melyek azok amelyek a segítségünkre lehetnek.

 

1. Kulcsszó kereső eszköz: Saját ötletek felhasználása

A legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldása saját ötletelés. Írd össze egy papírra vagy táblázatba azokat a szavakat, amelyek az eszedbe jutnak. Ez akár több tíz vagy száz keresőszó is lehet. Nem baj, ha nem mind egyformán értékes, később lehet majd belőle kihúzgálni, szelektálni, viszont nagyobb, tágabb megvilágosítást ad. Kérhetsz segítséget a családtól, barátoktól, kollegáktól. Figyeld meg a jelenlegi vevőkörödet, milyen szavakat használnak. Beszállítóid, partnereid se maradjanak ki a sorból.

2. Kulcsszó kereső eszköz: Konkurens cégek, versenytársak

Innen is rengeteg használható ötlet kerülhet elő. Vizsgáld meg a konkurens cégek honlapjait, milyen szavakat, kifejezéseket használnak leggyakrabban. Oldalukon megnézheted ezeket az adatokat. CTRL-F kóddal írd be az általad fontosnak tartott kulcsszót és máris kiemeli, hogy az Ő oldalán hányszor található az adott kulcsszó.

Megnézheted a forráskódjában (CTRL-U) szintén, kikeresheted a title, description, keyword- ben szereplő kulcsszavakat. Ez is adhat némi támpontot, mennyire találtad meg a megfelelő főoldali keresőszavakat ahhoz, hogy Te is jól szerepelhess a találatok között.

3. Kulcsszó kereső eszköz: Fórumok és egyéb helyek

További kulcsszó kereső eszköz lehet, ha a keresőkbe beírod a kulcsszó+ fórum. Itt általában azok a nagyobb és aktív fórumokat érdemes megnézni (Index, NL Cafe), ahol valóban a azok a felhasználók beszélgetnek, akik a Te leendő vásárlóid is lehetnek. Ez esetben is figyeld, milyen szavak, kifejezések kerülnek használatra és ezeket is jegyezd az első pontban írt saját ötletek táblázatába. Megnézheted a Wikipédiát is a kulcsszavaidra keresve, hiszen itt is további keresőszavakra lelhetsz a leírásban. Ne felejtsd a ma már nélkülözhetetlen közösségi médiát sem, itt is előbukkanhat egy csoport vagy egy másik hasonló vállalkozás jó kulcsszó ötletekkel.

4. Kulcsszó kereső eszköz: Google Trend

A Google minden évben megmutatja számodra a legfelkapottabb trendeket. Itt is könnyen előfordulhat, hogy olyan kifejezéseket találsz, ami még nem túl elterjedt, de elképzelhető, hogy a közeljövőben használatba kerül. Végezhetsz összehasonlítást is, hogy két hasonló kulcsszó közül melyik teljesített jobban.

Google Trend összehasonlítás Google Trend kulcsszó kereső

 

 

 

 

 

 

5. Kulcsszó kereső eszköz: Google keresés, Serp

A Google keresőjébe is beírhatod a kulcsszavadat és ajánlatot kapsz a már keresett kifejezésekre, a találati oldal alján pedig még további lehetőségek vannak olyan kulcsszavakra, amelyekre történt keresés.

Google keresőbe leírva a kulcsszó A találati lista alján a további keresett találatok közül lehet választani

 

 

 

 

6. Kulcsszó kereső eszköz: Keyword Tool

Ezzel a kulcsszó kereső eszközzel további több szóból álló kifejezéseket találhatunk, ezek az un. long tail kulcsszavak. Ezek előnye, hogy bár kisebb a keresési mennyiség rájuk, nagyon gyors és jó eredményeket adhat használatuk. Míg az egy szóból álló, nagy keresésű kulcsszavakat általában főoldali kulcsszavaknak állítjuk be, a long tail keresőszavakat cikkekben, blogbejegyzésekben használhatod. A Keyword Tool kulcsszó kereső eszköz ingyenes használata során a beírt kulcsszónál a magyar keresésre kell állítani és a kapott eredmény akár le is menthető. A fizetős verzióban további adatokat is nyújt, ha erre van szükség. Én ezek az adatok megszerzésére inkább a Google AdWords szolgáltatását használom.

Keyword Tool kulcsszó kereső eszköz

 

 

7. Kulcsszó kereső eszköz: Übersuggest

Hasonló találatokat ad az Übersuggest a Keyword Tool- hoz. Nem árt azonban átnézni ezt is, mert itt további lehetőség nyílik web, vásárlás, videók, hírek kiválasztására is. Ez szintén ingyenesen használható és lementhető adatokkal szolgáló kulcsszó kereső eszköz.

Übersuggest kulcsszó kereső eszköz

8. Kulcsszó kereső eszköz: KWFinder

A KWFinder használata során további nagyon hasznos információ birtokába juthatsz. A magyar nyelvre beállítás után, a listán nem csak azokat a kulcsszavakat adja, amire kerestél, hanem további erre releváns kulcsszavakat is kiad, a lenti képen is látható, a keresőoptimalizálás kulcsszóra további: Google hirdetés, weblap készítés témában is kapcsolódhatsz. Érdemes ezeket a kulcsszavakat is megjegyezni és alkalomadtán felhasználni. Ezen felül látható a keresett kulcsszóra éppen milyen honlapok élveznek elsőbbséget a Google találati oldalán.

KW Finger kulcsszó kereső eszköz.

9. Kulcsszó kereső eszköz: Merge Words

A Merge Words egyszerű működési elve, hogy három dobozba lehet beleírni a keresett kulcsszavakat és ezek kombinációs lehetőségét a szoftver pillanatok alatt kiszámolja. Ez rendkívül hasznos lehet egy cikk írásakor, a változatos kulcsszó használatra. Jelen esetben a keresőoptimalizálással kapcsolatos hat szóra 24 kombinációt adott meg:

Merge Words kulcsszó kereső eszköz.

A kiadott találatok:

 • keresőoptimalizálás seo optimalizálás
 • keresőoptimalizálás seo google helyezés
 • keresőoptimalizálás seo
 • keresőoptimalizálás  optimalizálás
 • keresőoptimalizálás  google helyezés
 • keresőoptimalizálás
 • honlap seo optimalizálás
 • honlap seo google helyezés
 • honlap seo
 • honlap  optimalizálás
 • honlap  google helyezés
 • honlap
 • weboldal seo optimalizálás
 • weboldal seo google helyezés
 • weboldal seo
 • weboldal  optimalizálás
 • weboldal  google helyezés
 • weboldal
 • seo optimalizálás
 • seo google helyezés
 • seo
 • optimalizálás
 • google helyezés

10. Kulcsszó kereső eszköz: WordStream

A WordStream kulcsszó kereső szoftvere 30 darab kulcsszó keresésére ad ingyenesen lehetőséget és egyenként a több száz vagy ezer találat közül 100 darabot mutat meg. Példámban a SEO kifejezésre közel 16 ezer találatot adott ki, de ebből csak az első 100- at nézhettem meg ingyenesen.

WordStream's kulcsszó kereső eszköz

 

11. Kulcsszó kereső eszköz: Semrush

A Semrush kulcsszó kereső szoftver első 10 találata ingyenes. Szintén magyar keresésre állítva, további információkat ad. Megmutatja az adott kulcsszóra az organikus találatok első 20 helyezettjét, és láthatjuk a kulcsszóra hirdetett honlapok egy részét is.

Semrush kulcsszó kereső eszköz.

12. Kulcsszó kereső eszköz: Google Webmester Eszközök – Search Console

A Search Console a SEO szakemberek egyik legfontosabb kulcsszó vizsgálatot adó szoftver eszköze. Innen nyernek rendszeres statisztikai adatokat a kulcsszavakra vonatkozóan. Az eredmények birtokában tudják a további stratégiát meghatározni, melyik kulcsszóra kell erősíteni, melyik az az oldal, ahol ezt el kell végezni stb. Ajánlott minél hamarabb regisztrálni a Google ingyenes eszközébe, hiszen a megfelelő keresőoptimalizálási feladatokat az innen nyert statisztikai adatok birtokában lehet eredményesen elvégezni.

Google Webmester Eszközök - Search Console

13. Kulcsszó kereső eszköz: Google Keyword Planner – Google AdWords

A Google AdWords Kulcsszótervező eszköz a legismertebb, legtöbbet használt eszköz. Az ingyenes verzió jelenleg már nem ad pontos adatokat, de egy kisebb összegű kampány elindítása során ismét láthatóvá válnak a pontos keresési mennyiségek. Itt is, a Merge Words- höz hasonlóan, lehetőség nyílik a kombinált keresőszavakra, és további hirdetés csoport ötletek alapján keresni a megfelelő releváns kulcsszavakat.

Google AdWords kulcsszó kereső eszköz.

 

Összegezve a felsorolt kulcsszó kereső eszközöket, elmondhatjuk, hogy bőven van lehetőség a legjobb kulcsszavak kiválasztására, amelyek alkalmazásával valóban kedvezően alakulhat a honlap az organikus találati listákon. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ezzel meg is tettünk mindent a jó helyezésekért, további keresőoptimalizálási szempontok és feladatok figyelembe vételével alakítgassuk, tartsuk karban a honlapot, hogy az mind a keresőrobotok, mind a látogatók számára megfeleljen.

Én SEO szakemberként a segítségedre lehetek, kérd SEO felmérésemet:

 

Szeretnéd tudni, hogy a honlapod hogyan szerepel a keresőkben? Kérd weboldal elemzésemet, SEO felmérésemet:

 

Weboldal elemzés, SEO elemzés, Honlapelemzés

 

 

 

Keresőoptimalizáláshoz  Seo szakembert keresel? Azonnal használható, gyors megoldások a Google irányelvei alapján.

Keress bizalommal.

 

Burai Barbi - SEO szakember, havidíjas keresőoptimalizálás, SEO audit

Burai Barbi – SEO szakember

Burai Barbi SEO mester

Burai Barbi SEO mester

Elérhetőségeim:

Burai Barbi SEO szakember

Telefon: +36-30-242-9494

E-mail: info@honlapseo.hu

Web: HonlapSEO

 

 

 

 

 

Eredményes keresőoptimalizáláshoz kulcsszavakat keresel?

Vedd fel Velem a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével:

 

 

 


  4  +  3  =  

  Burai Barbi SEO szakember, Honlap SEO

  4 Comments

  1. Berndt László

   Igen hasznos felsorolás. Köszönöm, hogy összegyűjtötted és részletesen bemutattad ezeket. Sok időt takarítottál meg nekem ezzel.

   Reply
   1. Burai Barbi (Post author)

    Kedves László,
    Örülök, hogy a segítségedre lehettem.

    Reply
  2. Mészáros Adrienn

   Szuper jó dolgokat hoztál fel, nekem eszembe se jutott volna ezek közül egy jó pár!A keresőoptimalizálás nem egyszerű, ez a lista nagy segítségemre lesz. Köszönöm.

   Reply
   1. Burai Barbi (Post author)

    Kedves Adrienn!
    Örülök, hogy a segítségedre lehettem 🙂

    Reply

  Leave a Comment

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    +  54  =  56

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .