Google Cégem – Lokális SEO ingyenes a vállalkozásoknak

Google Cégem - Lokális SEO

 

Update: 2017-08-02

Google PigeonA Google Cégem egy ingyenesen használható lehetőség a vállalkozások számára. A Google tehát már földrajzi alapon is igyekszik segíteni a felhasználóknak.

A Google Pigeon (Galamb) algoritmusa a felhasználókhoz közeli helyekre fókuszál. Ez a frissítés 2014. július 24-én jelent meg és célja, hogy növelje a keresés helyi rangsorolását.

Ha a vállalkozás elkészíti a Google Cégem oldalát, akkor az nem csak a keresőben, de a Google térkép és Google+ helyi keresési eredményi között is megtalálhatóak és előnyt élveznek.

Google Cégem – Miért érdemes használni?

 

Biztosan Te is találkoztál már azzal, ha rákeresel egy szolgáltatásra, de konkrét cégnév nélkül, akkor még is megjelennek  bizonyos cégek adatai, elérhetőségei. Ez nem más, mint a Google Cégem. Keresőoptimalizálás szempontból előnyös, ha még egy területen szerepel a cég, újabb felület, ahol az ügyfelek rájuk találhatnak.

A felhasználók akár a Google keresőjében, Google térképen vagy a Google+ -on keresnek, elsőként a Google a tartózkodási helyükhöz legközelebb esőt hozza fel a keresési találatok között.

Az én esetemben ha rá keresek honlap seo kifejezésre,  a fizetett hirdetések után, a hozzám legközelebb lévő találatként saját magamat hoz fel a keresési eredmények között. Jobb oldalon pedig a Google Cégem oldalam adatait látjuk, cégnév, elérhetőségek, térkép. További információk is a felhasználók segítségére az eddigi értékelések, vélemények, képek, a szolgáltatás főbb tevékenységéről kép vagy leírás, útvonaltervezés, tehát nagyon sok minden egy helyen összesítve.

Google Cégem HonlapSEO

 

Az én szolgáltatások ugyan nincs helyhez kötve, hiszen olyan internetes szolgáltatás, amelyet bárki, bárhonnan megrendelhet és nem szükséges a személyes jelenlétem az adott feladat megoldásához, én azt tapasztalom, hogy egyenlőre a felhasználók továbbra is nagyobb bizalmat szavaznak, ha tudják, hogy a vállalkozás a közelükben van és nem az ország másik végében.

A Google Cégem előnyei a vállalkozásnak

Azon felül, hogy még egy lehetőség a jelenlétre, a leendő ügyfelek számára is sokat segíthet :

 • A térképen megnézheti, hol a cég pontosan.
 • Útvonal tervezés a céghez.
 • Egy helyen vannak összegyűjtve az információk a kapcsolatfelvételhez.
 • Látható a pontos nyitvatartási idő.
 • Megtalálhatóak az értékelések, mások véleménye a cégről.
 • Hivatkozások a weboldalra.

A cég számára pedig:

 • A cég bemutatását saját magad fogalmazod meg, saját képeiddel mutathatod be a céget.
 • Bejegyzéseket hozhatsz létre.
 • Statisztikai adatokat látsz, hol és hogyan találtak meg az ügyfelek, ki látogatta meg a honlapodat, ki kért útvonal tervet.
 • Még a Google Analytics is hozzá van rendelve.

Google Cégem regisztráció

A regisztráció teljesen díjmentes és egyszerű, magyar nyelvű kezelőfelülettel rendelkezik. A képen látod, hogy ha beírod a keresőbe, további linkeken rengeteg segítséget kaphatsz hozzá. A regisztráció a Google Cégem rendszerébe:

Google Cégem keresés

 

A kezdőoldalon jobb felső sarokban találod a „bejelentkezés” és a „kezdés” lehetőségeit. Értelemszerűen a „kezdés”- t kell választani, ha még nincs regisztrálva a céged. Itt a következő kép fogad:

Google Cégem adatok megadása

Töltsd ki a bal oldalon található adatokat. Figyelj az adatok pontosságára, hogy a cég adatlapja megfeleljen a Google Cégem minőségi irányelveinek, és a keresőoptimalizálási szempontoknak is eleget tegyen.

 • A cég neve ne a saját, vagy honlapod neve legyen, hanem valóban a céged neve.
 • A cím a tényleges cím és nem a honlap címe, vagy X és Y utca sarka.
 • Az adatokat pontosan úgy add meg, ahogyan a honlapodon is szerepel, ha utcában laksz ne rövidítsd „u”-ra, a körutat „krt”- re. Ez fontos a Google- nek a könnyebb beazonosításhoz.
 • NCT (Név, cím, telefonszám): mindig mindenhol azonos formátum legyen, amennyiben ez nem így van, javítsd.
 • Ne adj meg postafiókot.
 • A telefonszám valós legyen.
 • A kategóriák közül a legrelevánsabb kerüljön kiválasztásra, később a bemutatkozásnál tudod bővíteni, ismertetni a céget.
 • „Árut szállítok az ügyfeleknek, és helyszíni szolgáltatásokat nyújtok nekik ” kiválasztása után a „Folytatás”- ra kattints.

 

Google Cégem folytatás

Amennyiben helyesek az adatok a jelölőnégyzetbe egy pipa és katt a Folytatásra, ahol a levelezési címet kell leellenőrizni.

 

Google Cégem cím ellenőrzése

 

Ha itt is helyes minden adat, akkor elküldheted a levelet. Ekkor elkezdődik a hitesítési eljárás a Google részéről. Az azonosítás után (ez kb. 2 hét), A Google postai úton megküldi a megadott címre az aktiválási kódot. Ezt a kódot kell beírni a saját Google Cégem felületén és egy ismételt ellenőrzés történik a Google részéről, majd ez után válik élessé, hitelessé Google Cégem oldalad.

piros, ez nem helyes

Fontos!!! Ameddig a visszaigazoló kód megérkezik, semmit sem lehet változtatni az adatokon, még akkor sem, ha valami elírást észreveszel. Erre lesz lehetőség, ha már a hitelességet megszerezted.

 

Google Cégem és mobilhasználat

Az alkalmazás mobilra táblagépre is letölthető a Google Play és App Store- ból.

 

Összegezve a Google Cégemben tapasztaltakat, ha minden információ pontos és a NCT is azonos mindenhol a céggel kapcsolatosan, pozitív értékelések jellemzik a céget, rövid időn belül az első találati oldalon megjelenhet a helyi keresések során. Kell ennél jobb, ingyenesen elérhető marketingforrás?

 

Update: 2017-08-02

 

Pontosan 1 hét alatt megérkezett a Google levele, benne pedig az azonosítókód. Belépve a Google Cégem  fiókba, írd be az azonosító kódot. Ismét egy ellenőrzés történik a Google részéről, mielőtt a térképen megjelenne a cég. Ez ismét pár napot vesz igénybe. Ez idő alatt továbbra sem lehet módosítani semmit, mert lassítja a folyamatot. Értesítést kapsz ismét, ha a Google Cégem elfogadta és megjelentette a térképen a céget.

 

Weboldal elemzés, SEO elemzés, Honlapelemzés

Burai Barbi SEO szakember, Honlap SEO

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  +  11  =  21

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .