SEO optimalizálás, miért szükséges minden vállalkozásnak?

SEO optimalizálás egyre többet hallani mindenhol, induló vállalkozások, honlap tulajdonosok kérdezgetik egymást ki és mit tud erről. Valóban szükséges a „talpon maradáshoz”, az egyre növekvő piaci verseny élmezőnyben maradásához. Olvasgatva különböző fórumokat, azt gondoltam, tegyük végre rendbe, mi is az a SEO, magyar nevén a keresőoptimalizálás, miért van szüksége minden online vállalkozásnak rá. Cikkemet igyekszem úgy megírni, hogy mindenki számára világos és érthető legyen a keresőoptimalizálás fontossága.

SEO optimalizálás, keresőoptimalizálás, Google kereső optimalizálás

Mi a keresőoptimalizálás?

Röviden: a nevében is tükrözi, a keresőre való optimalizálás.

Kicsit bővebben kifejtve, ha a vállalkozás online jelenléte adott, vagyis elkészült a honlap, az valahol megjelenik az interneten a  több millió honlap között. Ahhoz, hogy ne valahol, hanem lehetőleg a vállalkozás számára előnyös helyen szerepeljen, a SEO optimalizálás elengedhetetlen.

Google helyezés javítás

Magyarországon a keresések 95% felett a Google- ben történik, ezért az itt kiadott találati lista eredményeként a vállalkozások ezen a listán igyekeznek helyet foglalni, lehetőleg a számukra legelőnyösebb TOP – 10- ben, vagyis az első oldalon.

Ismert statisztikai adat, hogy a felhasználók több, mint 80 – 85%- a az első oldalon keres és kattint az ott lévő találatokra. A második oldalra 12%, a harmadik oldalra 3% keresés van. Ezekből az adatokból látszik, hogy mennyire fontos a megfelelő jelenlét a keresések alkalmával.

SEO optimalizálás

A képen a Google- ben a SEO szakemberre kerestem. A kék jelzés az első oldali kiadott találatokat mutatja. A rózsaszín jelölés a fizetett hirdetések, a piros pedig azok az organikus találatok listája, amelyet a legrelevánsabbnak tart a Google a keresésre. Jól látható, hogy a HonlapSEO a második találat a nem fizetett hirdetések között, ezt a megfelelő SEO beállításokkal, keresőoptimalizálással értem el és tartós eredményességgel.

Ahhoz, hogy a keresőben jól szerepeljen a honlap kétféle út létezik.

  • Fizetett hirdetés, Google AdWords, amely kattintás alapú, ezeket láthatod a találati oldal tetején és alján. Előnye, hogy azonnal előre hozza a honlapot, hiszen fizetett hirdetés, viszont a kampány leállítása után a honlap rögtön eltűnik a pozícióból, visszaáll az eredeti helyére.
  • A másik lehetőség a keresőoptimalizálás, amely egy ingyenes lehetőség a Google részéről. Ez egy hosszadalmasabb és összetettebb munka, viszont tartós helyezésjavítás. Nem csak egy kulcsszóra hoz jó eredményt, sok száz kulcsszóra ad megoldást a SEO optimalizálás.

Miért kell megismerned és megértened a keresőoptimalizálást?

Sajnos az induló vállalkozások nagy része nincs tisztában vele. Azt gondolják van egy mesés honlap és ezzel indulhat is a biznisz. Bizony ez nem így van. A honlapra látogatók kellenek, akikből a későbbi megrendelők lesznek. Ebből már Te is láthatod, hiába szép a honlap, ha senki sem látja, bizony nem lesz bevétele a vállalkozásnak. Egy egyszerű példával élve, ha az offline vállalkozás elindul, de nem hirdetik, népszerűsítik, nem kerül a köztudatba, hiába a csillogó üzlet, tele áruval a kis mellék utcába, szinte senki sem látja és tér be oda.

 

A keresőoptimalizálás látogatószerzés, látogatottság növelés eszköze.

A keresőoptimalizálás, SEO alapjai:

  • A honlap technikai felépítése (technikai SEO)
  • A honlap tartalmának kulcsszóra történő megírása (on-page, tartalmi SEO)
  • Más weboldal hivatkozik-e arra a honlapra, hiteles forrásként (off-page SEO)

Ezekről bővebben olvashatsz egy korábbi cikkemben: Keresőoptimalizálás tippek 2017- ben, de találsz egyéb hasznos információt is linképítés, tartalommarketing témában is honlapomon.

Az online marketing szerves része a keresőoptimalizálás az az a SEO.

Megtanulnád a SEO optimalizálást?

Én csak javasolni tudom minden KKV- nek, hogy egy kicsit azért mélyedjen el benne.

Ahogy a vállalkozásodban is átlátsz minden munkafolyamatot, nem árt ha kicsit ehhez is értesz. Megérted a fontosságát, munkafolyamatait és utána könnyebben döntesz, megcsinálod saját magad, kiosztod a feladatot egy kollegának, vagy külső segítséget veszel igénybe. Amennyiben szeretnél elmélyedni benne, én mentoromat és tanítómesteremet ajánlom figyelmedbe, aki Magyarország vezető SEO szakembere: Szilágyi Balázs a Honlapra Fel! alapítója és tulajdonosa.

A legfrissebb SEO tanfolyam oktatásának részletei: SEO képzés és a videóban is bővebb felvilágosítást kaphatsz: Miért kell megtanulnod keresőoptimalizálni?

SEO optimalizálás – Ingyenes keresőoptimalizálás?

Igen, valóban az elején azt írtam, hogy a Google részéról ez egy ingyenes lehetőség, de ha külső vállalkozásra bízod, annak bizony azért ára van, ha helyetted a munkát elvégzi a keresőoptimalizáló szakember. Vedd ezt inkább egy befektetésnek, a várható hozam érdekében, hiszen a nagyobb látogatottság elérése, nagyobb profitot eredményez. 

Seo árak, mitől függ mennyibe fáj a keresőoptimalizálás cikkemben segítek megérteni, mitől függ és mit is fizetsz a SEO optimalizálást végző szakértőnek.
Összegezve az eddig leírtakat, a SEO optimalizálás elengedhetetlen feladat az online vállalkozásoknak, ha látogatót szeretnének a honlapjukra. Az, hogy a keresőoptimalizálást Te végzed vagy másra bízod, a Te feladatod és felelősséged eldönteni, hiszen a Te vállalkozásod sikere, sikertelensége is Rajtad múlik.
Én segítőkezet ebben tudok nyújtani Neked:

 

Szeretnéd tudni, hogy a honlapod hogyan szerepel a keresőkben? Kérd weboldal elemzésemet, SEO felmérésemet:

 
Weboldal elemzés, SEO elemzés, Honlapelemzés

Burai Barbi SEO szakember, Honlap SEO

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17  +    =  26

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .