Keresőoptimalizálás alapok kezdőknek egyszerűen

Keresőoptimalizás alapok

Manapság sokat hallunk a keresőoptimalizálás, más néven SEO– ról pro és kontra. A XXI szd. internetes világában már elkerülhetetlen, hogy a valamit magára adó vállalkozás igyekszik az online világban is fejlődés irányába állni, ha versenytársaival lépést akar tartani. Elengedhetetlen, hogy a felhasználók az interneten is megtaláljanak minden fontos adatot a vállalkozásról, nem beszélve arról, hogy kiváló lehetőség az online értékesítésre. Ismerkedj meg tehát, a legalapvetőbb feladattal, amit Te sem hagyhatsz ki, ha az online érdekeltséged van vagy tervezed. Ez pedig nem más, mint a keresőoptimalizálás alapok, amely abban segít, hogy piacképes versenyelőnyt biztosít számodra. Ismerkedj meg a keresőoptimalizálás alapokkal.

 Keresőoptimalizálás alapok – Mi az a keresőoptimalizálás?

Keresőoptimalizálás, SEO a Wikipédia szerint:

A keresőoptimalizálás (angolul Search Engine Optimization, azaz SEO) a weblap keresőmotorokban való megjelenésének javítását jelenti „normál” avagy nem fizetett keresési eredményekben. Általánosságban minél előbb, azaz jobban rangsorolva a találati oldalon és többször jelenik meg egy oldal a találati listában, annál több látogatást szerez a kereső használóitól. A SEO különböző területeket célozhat meg, mint például a képkeresés, videókeresés, helyi keresés vagy tudományos keresés,újságcikk-keresés avagy iparág-specifikus keresés.

Internetes marketing stratégiaként a SEO figyelembe veszi a keresőmotorok működését, az emberek keresési hajlamát, a keresési szavakat vagy kulcsszavakat, a célközönség preferált keresőit. Egy weblap optimalizálása állhat a tartalmának szerkesztéséből és a HTML-kódjának szerkesztéséből, a kulcsszó relevanciájának növelése és az indexelés megkönnyítése érdekében.

A SEO-k rövidítés a keresőoptimalizálókra (angolul search engine optimizers) is vonatkozhat, akik a keresőoptimalizálást elvégzik. A keresőoptimalizálók a SEO-t mind külön projektként, mint egy marketingkampány részeként is szolgáltathatják. A SEO taktikák a weblap fejlesztésébe és dizájnolásába is beépíthetők. A keresőbarát kifejezés az olyan CMS-ekre, weboldalakra, menükre, képekre, videókra, online boltokra használható, amelyeken elvégezték a keresőoptimalizálás folyamatát.

Fontos megjegyezni, hogy  a kereső cégek maguk is támogatják a SEO azon formáját, ami segíti az oldalak sikeres feltérképezését.

Keresőoptimalizálás, SEO

Search Engine Optimization – Keresőoptimalizálás

 

Lerövidítve ez annyit jelent, hogy minden olyan munka, amit azért teszünk, hogy honlapunk a keresőkben az organikus találatok között a lehető legelőkelőbb helyezéssel rendelkezzen.

Keresőoptimalizálás = Keresésekre optimalizálni a honlapot

Keresőoptimalizálás alapok – mi a célja?

Az online marketing világában élünk, amelyhez szervesen hozzátartozik a keresőoptimalizálás, SEO. Vállalkozásunk sikeréhez elengedhetetlen, hogy még több  látogatót szerezzünk meg honlapunkra, aki érdeklődik, feliratkozik hírlevelünkre és vásárolni akar. Ehhez elengedhetetlen, hogy jól szerepeljen a honlap, gyorsan megtalálják a felhasználók.

A statisztikai adatok szerint a látogatók, a keresések alakalmával az első két megjelenített oldalon keresnek megoldást. A harmadik oldalon lévő találatokat már csak kevesen nézik meg. Érthető, hiszen az első 20 találat bőven elegendő információhoz juttatja Őket.

Te szeretnél az első 20 találat között szerepelni?

Ha a válaszod igen, olvasd tovább a cikket…. ha pedig nem, akkor bízd magad a véletlenre, hiszen az is előfordulhat, hogy nincs versenytársad, akivel fel kell venni a keresőkben a versenyt. Ha így van, akkor is elárulom Neked, hogy bizony még is csak van. A keresők a beírt keresésekre olyan találatokat hoznak fel, ami a legrelevánsabb és közel sem biztos, hogy ez pont Te leszel.

 

Keresőoptimalizálás alapok – Miért fontos a keresőoptimalizált honlap?

Ahhoz, hogy a keresőkben tartósan az első oldalakon jelenj meg, rendkívül fontos a keresőoptimalizált honlap. Lehetőség szerint, már induló honlapod is így épüljön fel.  A már meglévő, működő honlap esetében keress fel egy SEO-szakembert, ezeket a feladatokat utólag végeztesd el vele, hogy a honlap kereső és felhasználóbarát legyen. Fontos, hogy az esetleges rossz felépítés miatt ne szenvedj hátrányt a keresőkben. Ezalatt azt értem, hogy a kereső nem tudja feltérképezni, indexelni a honlapot, nem tudja értelmezni az adott tartalmat, nem érti, mi is az, amiről a honlap tartalma szól. A keresőoptimalizálás célja, hogy ebben nyújtson segítőkezet.

keresőoptimalizálás, SEO

Search Engine Optimization – Keresőoptimalizálás

 

Keresőoptimalizálás alapok – Mikor lesz eredmény?

A keresőoptimalizálás egy folyamatos munka a honlapodon. Mint ahogyan a nevében is benne van: keresőre optimalizáljuk. Induláskor vagy a már meglévő honlap, a szerkezeti elemeit, tartalmát átalakíthatjuk, de nem dőlhetünk hátra, ez bizony nem egy életre szól.

Naponta megszámlálhatatlan újabb és újabb honlapok indulnak útjukra. A látogatók és a keresők is a friss, információban és tartalomban gazdag honlapokat veszik előnybe, a nem gondozott, elhanyagolt, nem látogatott honlapok pedig szépen lassan hátrébb kerülnek a keresőkben.

Te milyen honlapot szeretnél?

Ha elég, hogy valamikor voltál az első egy- két oldalon és hozott némi bevételt, ne tegyél semmit, csak sajnáld magad, amiért ma nem megy az üzlet.

Ha viszont lépést akarsz tartani, sőt versenytársaid előtt akarsz járni pár lépéssel, akkor tegyél érte. Ez lehet az, hogy Te saját magad végzed el a keresőoptimalizálást a honlapodon, de dönthetsz úgy is, hogy ezt a feladatot elvégezteted egy szakemberrel. Amit vállalkozóként meg kell, hogy érts az az, hogy nem hanyagolhatod el.

 

keresooptimalizalas- alapok

Keresőoptimalizálás csekklista 13+1 lépésben

Keresőoptimalizálás alapok – Kire bízzuk?

Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, többféle lehetőség áll itt is rendelkezésre. Talán nem meglepő, ha az első megoldást javaslom, ha hosszabb távon gondolkozol.

White hat SEO

Ezek olyan etikus módszereket alkalmaznak, amelyek a keresők részére segítik a könnyebb felismerést, kulcsszavak segítségével folyamatos tartalom frissítést adnak. Alkalmazzák a technikai SEO, valamint a on- page SEO  és a off- page SEO lépéseit. Ezeket a keresők is előnyben részesítik, így nem kell félnünk a Google büntetéseitől sem.

Black hat SEO

Ezek a keresők algoritmusainak a gyenge pontjait kihasználva dolgoznak, nem tisztességes előnyszerzés a cél. A  keresőrobotok folyamatos fejlődése, kifinomultabb algoritmusok nagy része már felismeri őket és komoly hátrasorolási büntetést vonhat maga után. Némely esetben az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem jelenik meg a honlap.

 

keresőoptimalizálás alapok

 

Keresőoptimalizálás alapok – 2016 és ami ez után jött

2016- ban három nagyobb változás volt amely a keresőoptimalizálást érintette. Az algoritmusok pontos változásait senki sem ismeri pontosan, viszont a hatása mindenki számára egyértelmű. A honlapok főbb kulcsszavaira a helyezések komoly változásokat mutattak. Általános tapasztalat, hogy a frissítések után  az átlátható, jól szervezett struktúra, a tiszta, világos, egyértelmű témájú honlapok kedveztek a keresőknek.

Mi várható 2019- re?

Jósolni nem könnyű, de az már biztosan látható, hogy keresőoptimalizálás alapfeladatai még kiemelkedőbben fontos szerephez jutnak. Ami biztosan folytatódni látszik, az a tematikus honlapok megerősödése, amelyek egy témára összpontosítanak. Egyszerűsíteni kell a honlapokat, ez azonban nem jelenti azt, hogy némi átszervezéssel nem lehet lefedni a jelenlegi honlaptartalmat. A híresztelésekkel ellentétben a linképítés is még fontosabb szerepet kap a keresőoptimalizálásban.

A Google kifinomult  algoritmusai által is felismert és előny élvező releváns, folyamatosan frissülő, információ dús tartalmak szintén óriási előnyhöz juttatják a honlapot.

keresőoptimalizálás, SEO

SEO-Cél az első oldali helyezés.

 

HonlapSEO –  Seo szakember segítségével

Cégemnél lehetőséged nyílik honlapod elemzésére, a megfelelő SEO stratégia kialakítására.
Keresőoptimalizálás, SEO, Honlap SEO, Honlapelemzés SEO szakember segítségével, a honlapok keresőbeli előkelőbb helyezésének elérése. Gyors, hatékony megoldások a Google irányelvei alapján. Keresőoptimalizált honlapok készítése rövid határidővel, a már elkészült honlapok utólagos keresőoptimalizálása, SEO- audit.

Ha hatékony segítséget szeretnél, kérlek emailban vedd fel Velem a kapcsolatot.

Amennyiben inkább megtanulnád, akkor kiváló Mesteremet Szilágyi Balázst ajánlom, képzései között válogathatsz kedvedre.

Keresőoptimalizálás csekklista 13+1 lépésben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burai Barbi SEO szakember, Honlap SEO

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8  +  2  =  

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .