SEO linképítés- horgonyszöveg szerepe

SEO linképítés és a horgonyszövegSEO linképítés – milyen szerepet tölt be a horgonyszöveg?

A horgonyszöveg a keresőoptimalizálás szempontjából kiemelten fontos elem . A Google keresője a Googlebot megjegyzi a weboldalakra mutató külső és belső hivatkozásokat (horgonyszövegeket) és a keresési eredményeknél figyelembe is veszi azokat. Ha több külső weboldal hivatkozik egy meghatározott horgonyszöveggel honlapunkra, pl.: ” keresőoptimalizálás „, akkor a Google szemében is azt jelenti, hogy weboldalunk tartalma ezzel kapcsolatos, valóban keresőoptimalizálással foglalkozunk és ezért ezt az információt releváns tartalomként tartják nyilván a keresők.

 

 

Mit jelent a horgonyszöveg?

Horgonyszövegnek (anchor text) nevezzük azt a szöveget, amelyre a linket helyezzük, tehát amelyet kijelölünk, mikor egy másik aloldalra szeretnénk hivatkozni. Általában kék színnel jelenik meg és rákattintva vezet az újabb aloldalra.

Seo linképítés – A horgonyszöveg szerepe a keresőoptimalizálásban

A horgonyszöveg a keresőoptimalizálás szempontjából kiemelten fontos elem, de még mindig nagyon sokan nem megfelelően alkalmazzák.

Ez az a szöveg, amivel a kereső azonosítja, hogy miről szól a céloldal. Tehát ha a horgonyszöveged a “kattints ide”, akkor a céloldalt leginkább a “ kattints ide” kulcsszóra erősíted, amit a Google kevésbé fog értékelni.  Ha a horgonyszövegedet a tartalom relevanciája szerinti „SEO linképítés” -re változtatod, akkor a Google is a SEO linképítés tartalommal köt össze és hoz fel a keresések során.

A horgonyszövegek helytelen, rossz használata során honlapunk értékes pozíció vesztést szenvedhet el a találati listákon.

horgony szövegSEO linképítés – külső hivatkozások

Ime egy példa: Wikipédia  bejegyzése szerint:

A linképítés keresőoptimalizálási (SEO, Search Engine Optimalization) részfolyamat, melynek célja, hogy az adott weboldalra minél több és erősebb külső hivatkozás vezessen, ezáltal a weboldal látogatottsága – és az adott szolgáltatás iránt érdeklődők, azt igénybe vevők száma – növekedjék..

 

SEO linképítés – belső hivatkozások

Keresőoptimalizálás szempontjából a belső hivatkozásoknak (linkeknek) is jelentős szerepük van. Ezek szintén számítanak a keresők általi helyezésekbe. Megfelelő alkalmazás folytán javulhat, erősödhet oldalunk pozíciója. A belső hivatkozásokat mi magunk választhatjuk, adott kulcsszavainkra, szemben azzal, ha mások linkelnek oldalunkra.

Igyekezzünk változatos horgonyszöveget kiválasztani, ne mindig ugyanazt a hivatkozást linkelni. Mindig az oldal releváns kulcsszavait vagy szinonimáit, a kisebb keresésű szavak, kevesebb konkurenciát figyelembe véve, nagyobb hatásfokkal bírhatnak. Így megmarad a természetes linképítés látszata is.

Arra is figyeljünk, hogy ne csak egyetlen aloldalra hivatkozzunk, erősítsük az összes tartalmat.

SEO linképítés – példák a jó horgonyszövegekre

A mintapéldában a SEO kulcsszóra nézünk változatos kifejezéseket, hogy a horgonyszöveg kialakítását megfelelően alkalmazhassuk.

Horgonyszöveg szinonímák:

  • SEO szakember
  • SEO szolgáltatás
  • SEO ügynökség
  • SEO szakember Budapesten, vidéken stb.
  • Keresőoptimalizálási szolgáltatás
  • Keresőoptimalizálási szakember
  • Keresőmarketing szakember vagy szakértő
  • Profi keresőoptimalizálási szolgáltatás
Keresőoptimalizálás csekklista 13+1 lépésben
Burai Barbi SEO szakember, Honlap SEO

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3  +  4  =  

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .