Keresőoptimalizálás ár, mi az amiért fizetsz?

Keresőoptimalizálás ár – kezdjük az alapokkal

A Google organikus keresőjében a megjelenő találati listának az első oldalon való megjelenése minden vállalkozás elérhető célja, amennyiben megérti, hogy a keresőoptimalizált honlap az előfeltétele a helyezésnek.

Keresőoptimalizálás ár felől érdeklődsz?

Gratulálok, Te már tisztában vagy azzal, amit a vállalkozások nagy része még nem értett meg, hiába elengedhetetlen.

Megtetted az első lépést, hogy weboldalad előkelőbb helyezést érjen el a keresőkben a  konkurencia honlapjával szemben, keresőoptimalizálási árak felől érdeklődsz, tehát tudod, hogy honlapod és a profit érdekében tenned kell.

Mit kell még tudnod, mielőtt a keresőoptimalizálás árakkal megismerkedsz?

A keresőoptimalizálás több részből tevődhet össze, így fontos, hogy ismerd ezeket:

pipa- megfelelőA keresőoptimalizálásnak mindig van egy első, egyszeri költsége. Ez a honlap indulásakor vagy a már kész honlap utólagos keresőoptimalizálási költsége.

 

pipa- megfelelőHavi rendszerességű költség, amely a folyamatos karbantartást, keresőoptimalizálást jelenti. Ha ezt elhanyagolod, felesleges már az előző pontot kifizetned. Egyszerű példával élve, hiába teszel rendet egyszer a szekrényben, ha utána ezt nem folytatod, ismét káosz lesz benne.

pipa- megfelelőVáltoztathat a keresőoptimalizálás árakon, ha a munkának egy részét Te saját magad vagy alkalmazottad végzi és csak egy részét adod át SEO szakembernek. Pl: blogírás, szövegírás saját megoldás, technikai részek és a szöveg SEO- zása külső segítséggel kerül megoldásra.

pipa- megfelelőNyilván Te is pénzből élsz, vállalkozásod profitot kell, hogy termeljen. Ehhez elengedhetetlen, hogy honlapodra sok látogató érkezzen, majd ott éljen a további lehetőségekkel, elköteleződjön, feliratkozzon, értékes vásárlóvá váljon. A keresőoptimalizálás segít Neked ebben, tekints rá úgy, mint egy befektetés a profit érdekében.

pipa- megfelelőÉs végezetül ami nagyon fontos, meg kell gondolnod, hogy mi éri meg jobban, kifizetni egy szakembert, aki garanciát vállal az elvégzett munkáért, mellette Te végezheted azt, amihez Te értesz vagy inkább garasoskodni, barkácsolni egy számodra ismeretlen területen, miközben a saját munkáid is lemaradásban lesznek.

Keresőoptimalizálás ár – Kezdő költségek

Ha valóban a keresőoptimalizálási árak után nézelődsz, akkor feltételezem már rendelkezel a honlapok valamilyen formájával, blogolsz, online kereskedelmet vezetsz, vagyis jelen vagy az interneten. Azt is sejtem,hogy nem vagy elégedett a helyezéseddel, így találtál rá a keresőoptimalizálás lehetőségére. Tisztában vagy azzal is, hogy lehetőség nyílik a kattintás alapú hirdetésekre, de azzal is, ha már nem hirdetsz, visszakerülsz azonnal az eredeti helyezésedre. Igen. Valóban a keresőoptimalizálás megoldja a problémádat, viszont nem azonnal kapod az eredményeket.

A kezdeti SEO auditot nem kerülheted el, hisz ez alapján derül ki, hogy mit kell a honlapoddal tenni, hogy elinduljon a célegyenesbe. A SEO szakember kielemezi a rövid és hosszú távú feladatokat, felállít egy stratégiát részedre. Ebben az elemzésben megmondja min kell változtatni a jobb eredmények érdekében. Ebben lesznek olyan stratégiai feladatok, amelyeket Te vagy alkalmazottad végezhet el, lesznek olyanok, amelyeket a honlap fejlesztőjének kell megoldania és lesznek olyanok is, amit ha megbízást adsz, a SEO szakember végez el.

SEO audit ára jelenleg általánosságban: 50.000 – 100.000,- Ft + ÁFA a honlap méretétől függően.

A keresőoptimalizálás hosszadalmas, rendszeres munka a honlapon, amely aztán eredményessége révén folyamatosan ellenőrizhetően, nyomon követhető eredményeket ér el. Az első olyan eredmény amely már biztos folyamatos jobb eredményeket láttat, 2-3 hónap munka után észrevehető. A jó hír ezzel az, hogy a jobb eredmények maradnak is és nem sorolódnak vagy tűnnek el a későbbiekben.

pipa- megfelelőÍgy tehát egyszer vagy induláskor vagy a már kész honlapot utólagosan keresőoptimalizálni szükséges.

 

A jelenlegi keresőoptimalizálás árai általánosságban 100.000 – 250.000,- Ft + ÁFA között mozognak a honlap méretétől függően.

Valóban nem kis összeg, de az sem mindegy mit ad a keresőoptimalizálásba befektetett összeg. Az előkelőbb helyezések kapcsán további értékes látogatót visznek a honlapodra, akik aztán többszörösére emelhetik az éves bevételedet. Biztosan ismered a valamit valamiért elvet. Arról is hallhattál már, hogy a sült galamb se repül…

pipa- megfelelőBizony így van ez, a jó szakembert mindenhol meg kell fizetni, a kóklerrel nem leszel eredményes.

 

Keresőoptimalizálás ár – Havonta kiadásra kerülő költségek

Igen, mint már írtam, nem elég egyszer rendbe tenni  a honlapodat. A Rajtad lévő ruhát sem elég egyszer kimosni, ha továbbra is használni szeretnéd. Folyamatos karbantartásra szükség technikailag, követni a legújabb rangsorolási tényezőket, amelyeket a Google algoritmusváltozásai okoznak a releváns találatok eredményességének érdekében. Bár nem kimondottam keresőoptimalizálási feladat, de a szövegírás, a közösségi média jelenlét, publikáció is nagyon fontos a továbbiakban. Mivel az egy összetett feladat, így azt is látnod kell, hogy bizony rendkívül időigényes is lehet.

pipa- megfelelőFelelősségteljes döntést kell hoznod, hogy a saját idődből, esetleg a munkatárs, alkalmazott idejéből teszed ezt, vagy megbízol egy külső SEO szakembert, aki a megállapodott összegért elvégzi helyetted.

Ha kiadod ezt a munkát egy SEO szakembernek, az eddigi valós munkára szentelheted idődet.

A havi díjas keresőoptimalizálás ár már 50.000- 150.000,- Ft + ÁFA között elérhetőek,szintén honlap mérettől függően.

Újra azt hallom, hűha ?

pipa- megfelelőGondold csak végig, mennyit fizetsz egy alkalmazottnak és mennyit még a járulékokra. Ez pedig egy hozzáértő szakember átlagos díja.

 

keresőoptimalizálás ár, befektetés a honlap érdekében

Biztosan Te is ismered azt a történetet, mikor John Doe elmegy az autószerelőhöz, mert nem indul az autója. A szerelő megnézi, majd az egyik alkatrészre ráüt a kalapáccsal  egyet és az autó rögtön működőképes.

105 $ lesz, mondja a szerelő.

De mi kerül ennyibe, hisz szinte nem csinált semmit? Kérdi John.

5 $ a munka és 100 $,  a szakértelem, mert tudtam mit kell tennem.

 

 

HonlapSEO keresőoptimalizálás ár

Ha már sikerült átlátnod, hogy számodra csak is jelentős előnyökkel bír a keresőoptimalizálás, akkor a HonlapSEO árait megismerheted:

 SEO Árak a HonlapSEO-tól

Burai Barbi SEO szakember, Honlap SEO

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  +  1  =  7

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .