Weboldal optimalizálás, Google helyezés javítása

Weboldal optimalizálás, Google helyezés javítása, hogyan kerülsz az első oldalra?

Weboldal optimalizálás, mára egyre több honlap tulajdonos vállalkozó számára ismerős és igyekszik eleget tenni a Google szempontjainak. Minden online vállalkozás álma, hogy a keresőkben az első oldalon jelenjen meg. Azok a vállalkozások akik valóban a megfelelő technikai feltételeknek eleget tesznek, megfelelően optimalizálják honlapukat, esélyük van a TOP-10- es listán szerepelni.

A honlap optimalizálás  a honlapkészítés egyik legfontosabb ága, amely nélkül esély sincs hosszabb távon jól szerepelni a keresőkben. Már a nevében is visszatükrözi a munkát:

 

 

Keresőoptimalizálás, a keresőmotorokra történő optimalizálás.

Weboldal optimalizálás a Google keresésekhez

Mi a lényege a honlap optimalizálásnak?

 • Fizetett hirdetések nélkül megjelenni a keresési találatok között az első oldalon, lehetőleg az első 5 találat között.
 • Hosszú, tartós helyezést biztosítani a honlap számára.

Mit nyerhetsz a weboldalad optimalizálásával?

Igaz,az eredmény hosszabb távon válik láthatóvá, de ha a honlap keresőbarát, optimalizált honlap, biztosítja a jobb helyezést a keresési találatok között, szemben a kattintás alapú hirdetésekkel szemben. A keresőoptimalizált honlapok 2-6 hónap után mutatnak eredményt, míg a fizetett hirdetések azonnal előre hozzák a honlapot. Viszont, ha a hirdetési kampányt leállítod, az eddigi helyezést azonnal elveszted,míg a keresőoptimalizált honlap továbbra is megtartja a helyezést.

A honlap optimalizálás = személyes márkaépítés

Ha honlapod a megfelelő technikai eszközök optimalizálásával történik, akkor több kulcsszóra is keresve, a látogató a Te honlapodba ütközhet, amely már nem csak a honlap, de a cég (személyes márka) építése is elkerülhetetlen. Erre mondják: Több legyet egy csapásra!

Hogyan javíthatunk a Google keresések organikus találataiban?

Első lépésként:

 • Mindig olyan szakembert válasszunk a keresőoptimalizálásra, aki folyamatosan követi a Google irányelveit és kizárólag a White hat SEO technikai elemek használatával dolgozik.
 • A tartalom legyen eredeti, értékes, információban gazdag a látogatók számára.
 • A kulcsszavak legyenek relevánsak a tartalomra.
 • A tartalom mindig legyen optimalizált.

 

Miért szükséges a weboldal optimalizálása?

A XXI. szd. fénykorát élve, mára az emberek nagy többsége már az interneten keres rá szinte mindenre. Innen szerzi az információt, mit és hol lehet megvenni, mikor van nyitva egy üzlet vagy van-e online vásárlási lehetőség. Azok a vállalkozások, akik jelen vannak az online világban, jelentős előnyt szereznek a többiekkel szemben. Már csak arra kell törekedniük, hogy a keresőkben minél előbbre helyezkedjenek el a kiadott releváns találatok között a listán.

 

Google rangsor – Hogyan rangsorol a Google?

A Google algoritmusai folyamatos változtatása mellett több, mint 200 befolyásoló változó alapján van kialakítva. Egy- egy algoritmus változtatás során némely honlapok előbbre, míg mások hátrébb csúsznak a találati listán.

Google Pingvin – avagy a túloptimalizált honlap.

2012. áprilisa óta már erre is figyel a Google. A Pingvin algoritmus futtatása során rengeteg olyan honlap csúszott hátrébb, vagy tűnt el a keresőkben, amely az ún. Black hat SEO alkalmazásával, nem tartotta be az etikus eszközök használatát. Ilyen volt pl.:

 • Túl gyors és sok linképítése
 • Manipulatív linkek
 • Kulcsszóhalmozás
 • Túl sok link a láblécben

 

Weboldal optimalizálás nem etikus módszerekkelMindenképpen kerülni kell,ha valaki azt ajánlja, hogy rövid határidőn belül képes a honlapot az első találati oldalon szerepeltetni. Ez vagy nem igaz, vagy még mindig a Black hat SEO módszereivel dolgozik.

 

 

 

 

 

Weboldal optimalizálás főbb területei:

 • Jól átgondolt és kiválasztott domain név
 • Keresőbarát honlap készítése
 • Manipuláció mentes programozási megoldások, beállítások
 • Jól átlátható menüstruktúra
 • Egyszerű, átlátható navigáció
 • Megfelelő kulcsszavak kiválasztása és használata
 • Szövegtartalom releváns legyen a keresésekre (információban gazdag,megoldás a problémára)
 • Képek, videók keresőoptimalizálása
 • Közösségi média folyamatos használata (megosztás, új látogatók megszerzése)
 • Linképítés (külső és belső hivatkozások)

honlap keresooptimalizalas

Weboldal utólagos optimalizálása

Egy jó keresőoptimalizálási szakértő ebben is a segítségedre lehet. A szakember felépít egy stratégiát, melynek mentén dolgozik. Jól átlátható menüstruktúrát, a tartalmi elemek keresőoptimalizálását utólag elvégzi a honlapon.

 

Mivel foglalkozik a SEO szakember- Google szakértő?

 • A SEO szakember rendszeresen elemezi és értékeli az eredményeket, további kulcsszavakat ad meg, amelyekkel folyamatos jobb eredmények érhetőek el.
 • Nyomon követi a legújabb technikákat és azt alkalmazza is a honlapokon.
 • Szerkezet felépítés, keresőbarát kialakítás
 • Szöveg szerkesztése (keresőoptimalizált tartalom)
 • Tartalmi elemek optimalizálása
 • HTML fejlesztések
 • Honlapfelmérés és konkurencia kutatása
 • Kulcsszó kutatás
 • Linképítés

Mennyibe kerül a weboldal optimalizálása?

Mint mindennek, ennek is megvan az ára. Ingyenes honlap optimalizálás igen ígéretesen hangzik, de gondold át, mielőtt döntesz.

Vajon kinek érné meg ingyen dolgozni csak ezért, hogy a Te honlapodra több látogató, vásárló érkezzen? Miért dolgozik valaki ingyen azért, hogy Neked még több bevételed legyen? Én csak két okot tudok elképzelni: vagy még soha nem dolgozott senkinek és nem tud eredményt felmutatni, vagy olyan módszerekkel dolgozik, ami egy idő után visszaüt.

A keresőoptimalizálás is, mint minden más folyamatos tanulást, képzést igényel,ha jól akarja végezni a munkát. Ezek a képzések sincsenek ingyen. Érthető tehát, ha nem Teréz anyaként végzi a munkáját a SEO szakember. Az én keresőoptimalizálás áraimról bővebben is olvashatsz a linkre kattintva.

Nyilván Te is pénzből élsz, vállalkozásod profitot kell, hogy termeljen. Ehhez elengedhetetlen, hogy honlapodra sok látogató érkezzen, majd ott éljen a további lehetőségekkel, elköteleződjön, feliratkozzon, értékes vásárlóvá váljon. A keresőoptimalizálás segít Neked ebben, tekints rá úgy, mint egy befektetés a profit érdekében.

Mennyi ideig tart a weboldal optimlizálása?

Ez több dologtól is függhet.

Utólagos keresőoptimalizálásra van szükség, vagy teljesen új, most készülő honlap optimalizálása a feladat. Más egy webáruház több ezer aloldalas optimalizálása, mint egy pár aloldalból álló honlapon végzett munka.

A legjobb azonban, ha már a kezdeti honlap kialakításánál figyelembe vesszük a keresőbaráttá tételt és a SEO szempontokat.

Ha mindez megvan, lehet további fejlesztéseket alkalmazni, hogy a már megszerzett előkelő helyezéseket továbbra is fenntarthassuk.

Keresőoptimalizálás csekklista 13+1 lépésben
Burai Barbi SEO szakember

Burai Barbi SEO szakember

SEO szakember at HonlapSEO
Keresőoptimalizálás, SEO, HonlapSEO, Honlapelemzés SEO szakember segítségével, a honlapok keresőbeli előkelőbb helyezésének elérése. Gyors, hatékony megoldások a Google irányelvei alapján. Keresőoptimalizált honlapok készítése rövid határidővel, a már elkészült honlapok utólagos keresőoptimalizálása, SEO- audit.
 
Burai Barbi SEO szakember

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..