Linképítés tippek 2017-re 5 tipp csak Neked

Linképítés tippek 2017-re, hogy a Pandával csak az állatkertben köss közelebbi ismeretséget.

Linképítés tippek segítségével linképítésre minden online vállalkozónak továbbra is szüksége van, hiába halljuk néha ennek az ellenkezőjét. Számos cikket olvashatunk a témában, ami egymásnak teljesen ellentmondó, mindenki leszűrheti magában mit tart fontosnak belőle és mi az, amit nem. Én a saját tapasztalataimat osztom meg Veled, hogy a segítségedre legyek.

A linképítés lehetőségei folyamatos változnak. Az első Google Pingvin algoritmus 2012 augusztusában érkezett meg. Ma már a Pingvin 4.0 algoritmusa ismert. Az algoritmus végig járja a honlapokat, megnézve a hivatkozásokat előnyt illetve hátrányt adva a honlapoknak. Az irányelvek alapján csak is a természetes linképítést veszi pozitívan és elutasít minden manipulációt. A keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek továbbra is segítőkezet adnak a linképítési tippekkel.

 

Mi a linképítés?

Wikipédia :

linképítés keresőoptimalizálási (SEO, Search Engine Optimalization) részfolyamat, melynek célja, hogy az adott weboldalra minél több és erősebb külső hivatkozás vezessen, ezáltal a weboldal látogatottsága – és az adott szolgáltatás iránt érdeklődők, azt igénybe vevők száma – növekedjék.

 

 

Mi a linképítés célja?

Röviden megfogalmazva annyi, hogy el kell érnünk, hogy honlapunkra a lehető legtöbb weboldal, közösségi média megosztás mutasson rá, így hitelességünket, szakértői mivoltunkat, saját márkánkat természetes módon erősítse.

Legyünk azért tisztában vele, hogy ez bizony nem rövid távú feladat, a gyakorlatban ez egy folyamatos munkát igénylő, soha abba nem hagyható feladat. Persze azért ne úgy képzeld, hogy naponta órákig a linképítéssel kell majd foglalkoznod, de kéthetente, max. havonta azért nem árt, ha beilleszted az elvégzendő feladatokba. Linképítés – hogyan csináld cikkemben ezzel kapcsolatosan is azonnal használható segítséget adok részedre.

 

Hogyan működik a linképítés?

A linkek vagy hivatkozások több irányban lehetségesek.

 • Belső linkekről beszélünk, ha a honlapunkon belül az egyik aloldalon egy horgonyszöveggel egy másik alodaladra hivatkozol, megerősítve az adott aloldalt. A horgonyszövegről bővebben a SEO linképítés- horgonyszöveg szerepe írásomban olvashatsz.
 • Kifele mutató hivatkozások, ha az aloldaladról egy másik honlapra, weboldalra mutató linket helyezel el, mint szakértő oldalra, ezzel szintén erősíted saját magad, hiszen a látogatóban kialakul az-az érzés, hogy Te továbbra is segítőkezet nyújtasz és ha bővebben érdekli a téma, további hasznos információkat talál. Ne felejtsük el azt a fontos szempontot sem, hogy ezt még a Google is szereti  értékeli.
 • A harmadik és legértékesebb linkek mások honlapjáról, külső weboldalakról, fórumokról érkeznek. Ezeket Te befolyásolni nem tudod, éppen ezért különösen nagy az értékük, hiszen valamiért hitelesnek, fontosnak találják honlapodat. Értékes tartalomnak, további információ forrásnak minősítik.

 

Linképítés tippek: 1. Kezdjük azzal, mi az, amit ne csinálj.

Hallottál már a „Black hat SEO”- ról? Magyarul fekete kalapos SEO-nak nevezik és ezt a linképítési technikát a Google  szigorúan bünteti.

Linképítés tippek- GoogleHasznos olvasnivalók a Google irányelveiről a  linképítésről:

Mi tehát az, amit ne csinálj:

 • Ne vásárolj linkeket, a Google kifinomult algoritmusai pontosan ki tudják szűrni, hogy a link honnan érkezik. Gondolj csak bele, akik nagyiparilag építik a linkeket, nem csak Neked, hanem sok másnak is építik. Valóban Neked is ugyan az a link segíthet amit egy teljesen más tevékenységet végző vállalkozást is linkel?
 • Figyelj a közös link hivatkozásokra. Csak olyan oldalakkal legyél partner, ahol teljesen biztos vagy benne, hogy a kölcsönös hivatkozás valóban releváns tartalommal jön létre. Ha ebben nem vagy biztos, inkább ne csináld, ne keltsd feleslegesen a természetesség látszatát.
 • Kerülj minden olyan Black hat SEO- ra emlékeztető, gyors eredményeket ígérő, nagy mennyiségű linkek építésére vonatkozó ajánlatot.
 • Kerülj el minden olyan honlapot, ami kizárólag csak linképítésre szolgál.
 • Figyelj a túl optimalizált horgonyszövegekre.

 

Keresőoptimalizálás csekklista 13+1 lépésben

Linképítés tippek: 2. Nézzük meg mit tettem én.

Nézzük a saját honlapomon, a Honlapseo oldalon  keresztül, mi az amit elérhetsz, ha mindent megfelelően, tiszta technikával csinálsz.

A kezdet

A Honlapseo oldalt 2016. november 3.-án indítottam útjára. Ekkor még tartalom nélkül, így az első és legfontosabb feladat a tartalomgyártás volt, hogy az első néhány belső linket elhelyezhessem az aloldalakon és a Google is indexelhesse.

2017 január 19-én, a honlapon 20 cikk volt található, indulásom óta, alig másfél hónappal később, a linképítés kezdőknek kulcsszóra a Webmester Eszközökben a következő volt látható:

Linképítés tippek Google Webmester Eszközök

Linképítés tippek- Search Console helyzés 2017. január 19

 

Első oldal 9,9 hely nem rossz eredmény egy éppen elinduló honlaptól.

Első és legfontosabb lépésem tehát a tartalomgyártás volt, értékes tartalom a látogatók számára, információban gazdag, a keresésekre releváns tartalommal, hogy a belső linkekkel az aloldalakat erősíthessem.

Amit a belső linkek elhelyezése után tettem, az-az volt, hogy a megjelent cikkeket, beajánlottam olyan oldalakra, ahol meg is jelentek és már jöttek is a Honlapseo oldalamra a várt linkek. Neked is csak azt tudom javasolni, hogy ne sajnáld az időt, írj hasznos tartalmat, tedd ki őket olyan helyekre, ahol megjelenhetnek és rövid időn belül a kereső is értékelni fogja.

Elhelyeztem néhány linkkatalógusban az oldalamat. Személy szerint a lap.hu oldalt ajánlom, amely még ma is bizalommal rendelkezik. Rengeteg aloldala van és így pontosan be lehet „lőni” relevancia szerint.

A honlap 3 hónapos lett – megünnepeltem egy első oldali helyezéssel.

Nézzük 2 héttel később január 31.én, hogyan változott a helyezés az adott kulcsszóra a Webmester Eszközökben.

Linképítés tippek- Search Console helyzés 2017. január 31

Linképítés tippek- Search Console helyzés 2017. január 31

linképítés tippek, helyezés a keresőben

Linképítési tippek- Jelenlegi helyezésem a keresőben

 

Mi történt ez idő alatt?

A közösségi média ereje

Elindítottam egy Facebook oldalt  Honlapseo néven.

Ott szintén megosztogatom a megjelent cikkeimet, linkelve az oldalamra mutatóan. Január 24.-én kitettem egy posztot, amit sikeresen meg is osztogatnak. Nem fizetett hirdetésként van jelen az oldalon, de már így is több, mint ezer emberhez jutott el. Nem szabad alábecsülni a közösségi média nagyon erős és hatékony szerepét, hiszen „pillanatok” alatt hatványozódik a megjelenés a Te ismerőseid ismerősei is látják a lájkolások miatt.

Linlépítési tippek: Közösségi Média

Linképítés tippek- Közösségi Média segítség a látogatók megszerzésére

Bár a közösségi média nem tartozik a Google által hivatalosan elismert linképítés területébe, még is a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre nagyobb figyelmet szentel neki.

A linkeket ugyanis még mindig lehet manipulálni, pénzért megvenni és olyan technikákat alkalmazni, ami rövidtávon elkerüli a Google figyelmét, de hosszabb távon viszont többet ártanak, mint használhatnak.

A Facebook regisztrációhoz kötött, itt a lájkolások, megosztások nem igazán manipulálhatóak, így a Google is egyre pozitívabban értékeli. Ha a látogatók szeretik a Facebook oldaladat, akkor a honlapodat is. Azt azért tudnod kell, ha nem adsz értékes tartalmat, hiába osztják meg és látja akár több száz, több ezer ember, a keresőben esélyed sem lesz előbbre kerülni.

Javaslom, hogy minél előbb hozd létre közösségi oldalaidat, Facebook, Google+, Twitter, Instagram, Pinterest stb., hogy erősíthesd vele honlapodat.

Keresőoptimalizálás csekklista 13+1 lépésben

Linképítés tippek: 3. Építs saját márkát

Keresőoptimalizálás szempontjából ma már elengedhetetlen feladat. Ezzel olyan saját honlapokkal is tudod linkelni magad, amellyel a Google egyetért és hitelességedet is erősebbé teheti.

Építs saját márkát és tedd magad láthatóvá a lehető legtöbb felületen. Sokszor tapasztalom, hogy Magyarországon jelenleg még mindig nem szokás a vállalkozásoknak felvállalni magukat, névtelenségbe burkolóznak. A Google Cégem ingyenesen lehetőséget biztosít a vállalkozások számára, hogy regisztráció után jelen lehessenek a Google rendszerében. Azt gondolom, hogy ennél jobb és kedvezőbb lehetőség aligha akadhat, hogy a Google szemében növeljük hitelességünket. Biztos vagyok benne, hogy a látogatók is nagyobb bizalmat szavaznak Neked, ha a keresőben így jelensz meg a többi találat mellett.

honlap seo Google cégem

Linképítés tippek- Google Cégem

 

Ha bővebb ismeretekre tennél szert, hogy  személyes márkádat hogyan építsd fel, javaslom jelentkezz Szilágyi Balázs Személyes márka építése  tanfolyamára. Rendkívül hasznos információkat ad a tudásanyag és azonnal használható technikákat javasol Neked. Én is elvégeztem ezt a tanfolyamot és utólag már csak köszönettel tartozom,hogy nem Nekem kellett „saját bőrön” kitapasztalnom, mi az ami működik és mi az, amit felejtsek el.

 

 

Linképítés tippek: 4. Honnan szerezd be a linkeket?

Linképítési tippek haladj lépésről-lépésre

 

 

 

 

 

 

Ha már kész a honlapod és van rajta tartalom, akkor itt az ideje, hogy elkezdődjön a minőségi linkek beszerzése. Haladj lépésről lépésre, nem kell napi több órát töltened vele, de azért rendszeresen haladj előre. Itt felsorolok számodra néhány ötletet.

Linkkatalógusok, linkmegosztók

Ezekben még mindig van erő. Ha az ismertebb, már említett oldalakra regisztrálod magad 2017-ben még mindig a segítségedre lehet.

startlap.hu

linkpark.hu

lapozz.hu

hun-web.hu

Kerüld azonban az érdektelen link katalógus oldalakról származó linkeket.

Megnézheted a konkurencia oldalát is, hogy milyen linkeket kapnak, ebből könnyen meríthetsz ötleteket, hogy mi az amit Te pluszban megtehetsz, az Ő figyelmüket elkerülte, Te viszont erősödhetsz.

Saját honlap

Ha van több saját oldalad linkeld össze őket, természetesen azért vedd figyelembe, hogy természetes módon történjen, írjál hozzá egy bejegyzést, keresd az összekapcsolódás lehetőségét.

Közösségi média

Linképítés tippek közösségi média

Linképítés tippek- A közösségi Média erejét használ fel honlapod erősítésére

Legyél aktív, ahány helyen csak lehetséges, növelve a megosztásokat, lájkolásokat, honlapod elérhetőségének linkekkel történő hivatkozásait. Igaz innen „nofallow” linkeket kapunk, de Domain Authory(DA) és Page Authory(PA) értékük kimagaslóak.

Facebook: DA: 100  PA: 97

Google+:    DA: 100  PA: 97

Twitter:        DA: 100  PA: 97

Youtube:    DA: 100  PA: 96

Pinterest:   DA: 100   PA: 96

Instagram: DA: 98     PA: 97

Összehasonlításként néhány magyar oldal értékei:

Index.hu:     DA: 73  PA: 77

Lap.hu:        DA: 51  PA: 51

Hun- Web.hu: DA: 38  PA: 43

Propeller.hu: DA: 40  PA: 77

Szakmai oldalak, blogok, vendégposztok, fórumok

 • Szinte minden szakmának vannak olyan gyűjtőoldalai, ahol szakmai cikkeket örömmel várnak és szívesen megjelentetnek, ha hasznos tartalmat nyújtasz.
 • A blogoknál felajánlhatod, hogy szívesen írsz egy szakmai cikket egy linkért cserébe.
 • Keress fórumokat, ahol segítségére lehetsz a kérdezőknek, elnyerheted szimpátiájukat és az adott segítségeddel építheted saját hiteles márkádat.

Keresd meg üzleti partnereidet, vevőidet, vagy beszállítóidat.

Kérd meg Őket, hogy írjanak egy cikket saját oldalukra a Veled való kapcsolat minőségére vonatkozóan vagy adjanak egy pozitív vásárlói visszajelzést az oldaladra mutató linkkel tegyék meg mindezt. Ötleteidnek csak a kreativitásod szabhat határt.

Céges adatbázisok, tudakozók

Innen közel sem olyan mennyiségű és minőségű linket tudunk beszerezni, de egy indulásnál ez is a segítségünkre lehet. A későbbiekben pedig inkább a látogatószerzésben lehet előnyünkre.

 

Linképítés tippek: 5. + 1 Bonus tipp

linképítés tippek bonus

Képeid keresése

Nagy előnyre tehetsz szintén szert, ha bejegyzéseidhez saját képeket használsz. Sokan nem ismerik a Google Image Search lehetőségét.

Töltsd fel a saját képedet és nézd meg, hogy a kép szerepel e valahol. Sokan ész nélkül szedik le a képeket és nem gondolnak arra, hogy kizárólag jogtiszta képeket használjanak. Ha találtál ilyen honlapot és nem találsz hivatkozást (linket) az eredeti tartalomra vonatkozóan, már is írhatsz a tulajdonosnak, hogy megengeded a képeid használatát, kérésed viszont az, hogy megfelelően hivatkozzon a forrásra és már is kész a Rád mutató link.

 

 

 

Linképítés tippek – Összefoglaló, amit tehetsz ez ügyben

Építs linkeket és ne hallgass azokra, akik szerint ez ma már nem szükséges.

Mindig tartsd szem előtt a Google irányelveket.

Építs saját márkát.

Használd a közösségi média erejét.

Mi lehet a megoldás? Megteszed Te vagy kiadod a munkát, hogy más foglalkozzon vele?

Én azt mondom, mindenki saját maga döntse el. Mondhatod azt, hogy saját magad megoldod és hetente, kéthetente foglalkozol linképítéssel.

Kiadhatod cégen belül egy alkalmazottnak, hogy az egyéb feladatai mellett ezeket is tegye meg.

Megbízhatsz vele egy külsős céget, ez esetben mindenképpen kérj referenciát, mutassa meg milyen linkeket épített és milyen helyezéseket ért el hosszútávon,tartósan vele.

Keresőoptimalizálás csekklista 13+1 lépésben
Burai Barbi SEO szakember, Honlap SEO

2 Comments

 1. Szabó Gábor

  Hasznos cikk. A link.hu oldal már meg van szűnve.

  Üdvözlettel: Szabó Gábor

  Reply
  1. Burai Barbi (Post author)

   Kedves Gábor!
   Köszönöm szépen az észrevételt, a link.hu-t javítottam, töröltem, bár 2017-ben még használható volt a cikk idején.
   Azóta a Google algoritmusai is jóval intelligensebbek és ezek az oldalak valóban elértéktelenedtek. Minden weboldal tulajdonosnak a releváns oldalakról származó linkek megszerzésére kell törekednie. Ez pedig a folyamatosan frissülő,hasznos tartalommal érhető el.

   Reply

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

85  +    =  89

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .