SEO stratégia felállításának lépései

SEO stratégia felállításának lépései: Útmutató a hatékony megjelenéshez a keresőben

Vajon milyen varázslat teszi lehetővé, hogy bizonyos weboldalak hirtelen az első helyen jelenjenek meg a TOP 3-ban a Google kereséseknél, miközben mások az oldalak mélyén rejtőznek? Nincs itt semmiféle boszorkányság, csak a gondosan felépített és végrehajtott SEO stratégia műve. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás napjaink egyik legfontosabb digitális marketing eszközévé vált, és ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan készíthetsz egy hatékony SEO stratégiát lépésről lépésre.

Képzeld el, hogy egy láthatatlan térkép vezet a Google keresési eredményeinek csúcsára – egy térkép, amelynek minden útja és ösvénye a megfelelő SEO stratégiát követi. Ezen az izgalmas úton szeretnénk veled elkalauzolni, hogy ne csak hallomásból ismerd a SEO titkait, hanem te magad is alkalmazd őket a siker érdekében!

Olvass tovább, és ismerd meg a SEO világának minden zugát, hogy a weboldaladat a csúcsra repíthesd!

SEO stratégia felállításának lépései

SEO stratégia felállításának lépései

Bevezetés a SEO stratégiába

Sokan hallottunk már a SEO-ról, de vajon tényleg mindenki tudja, hogy mit is takar ez a három betű? Miért olyan fontos, és hogyan befolyásolja az online világunkat? Nincs jobb alkalom arra, hogy ezt a misztikus területet közelebbről is megismerjünk!

Gondoljunk csak bele: naponta többször is Google-be tippeled különféle kérdéseidet, kívánságaidat. „A legjobb kávézó a városban?”, „hogyan cseréljünk villanykörtét?”, vagy éppen „utolsó perces ajándék ötletek”. A válaszokat pedig azonnal kapsz a kereső eredmények között. De vajon miért éppen ezeket a válaszokat látod először? A válasz egyszerű: mert egy hatékony SEO stratégia áll mögöttük.

A SEO, vagyis keresőoptimalizálás nem más, mint a weboldalak és tartalmak finomhangolása, hogy a keresőmotorok, mint például a Google, könnyedén megtalálják és előkelő helyen jelenítsék meg őket. Ezen a varázslatos és technikai úton vezetünk most végig, hogy a digitális térben is könnyedén megtaláld az utadat!

Nézzünk bele a keresőoptimalizálás mélységeibe, és fedezzük fel együtt, hogyan varázsolhatjuk a tartalmunkat a keresési eredmények elejére!

SEO stratégia felállításának lépései

SEO stratégia felállításának lépései

1. Lépés: Célcsoport meghatározása

Mindannyian találkoztunk már olyan reklámokkal vagy hirdetésekkel, amiket az első pillanatban tudtunk, hogy nekünk szólnak. De hogyan is sikerül ezeknek a cégeknek így beszélni hozzánk? A válasz egyszerű: ismerik a célközönségüket!

Mielőtt még egyetlen betűt is leírnál, vagy akár egy képet is kiválasztanál a weboldaladhoz, először is tisztáznod kell, kik azok, akiket el szeretnél érni. Gondolj bele: a legjobb főzőblog sem ér sokat egy olyan közönségnek, aki inkább kinti programokra vágyik, és fordítva. A célcsoportod meghatározása nélkülözhetetlen a sikeres SEO stratégiához.

De hogyan is ismerheted meg őket igazán? Kezdd azzal, hogy megnézed, kik azok, akik már most is követik és kedvelik a tartalmadat. Kutass demográfiai adatok után: hány évesek, hol élnek, milyen érdeklődési körrel rendelkeznek? Ezek az adatok nemcsak arra adnak választ, hogy kiket szólíts meg, hanem azt is elárulják, milyen kulcsszavakat használjanak a kereséseik során.

Mert gondolj bele: az a tartalom lesz igazán hatékony, ami közvetlenül a célközönséged számára készült. Vágj bele, ismerd meg őket, és alkalmazd az információkat a tartalmadban!

2. Lépés: Kulcsszó-kutatás

Bizonyára te is jártál már úgy, hogy egy-egy szó, vagy akár egy egyszerű mondat megfordult a fejedben, és azonnal beírtad a keresőbe. Na de vajon miért éppen azt a kifejezést választottad? És milyen tartalmakat vártál az eredmények között? Nos, ezekre a kérdésekre ad választ a kulcsszó-kutatás!

Az internet hatalmas birodalma számtalan információval van teletömve, és a kulcsszavak segítenek nekünk eligazodni ebben a dzsungelben. Gondoljuk csak végig: ha „legfinomabb brownie receptet” keresel, akkor pontosan azt várjuk, hogy a legfinomabb brownie receptek jelenjenek meg a találati listán, nem pedig a „legjobb pizza recept”.

A kulcsszó-kutatás a SEO egyik alapköve. Az a művészet, hogy megtaláljuk és megértsük, milyen szavakat, kifejezéseket használnak az emberek, amikor információt keresnek. Azokat a szavakat, amelyekre a célközönségünk keres, és amelyeken keresztül ránk találhatnak. Eztán a weboldalunkon használjuk ezeket a szavakat és kifejezéseket, hogy a keresőmotorok – mint a Google – könnyen ránk találjanak.

De hol is kezdjük? Vannak eszközök, mint például a Google Keyword Planner vagy az Ubersuggest, amelyek segítségével rálelhetünk ezekre az arany értékű kulcsszavakra. A lényeg, hogy olyan kulcsszavakat válassz, amelyekre sokan keresnek, de mégsem túlzsúfolt a piac. Ebben a cikkemben további lehetőségeket, tippeket adok, hol lehet még kulcsszavakat keresni.

Legyen szó akár hosszú, részletes kifejezésekről, vagy csak egy-egy szóról, a kulcsszó-kutatás révén rájöhetsz, mire van szüksége a közönségednek. Így biztos lehetsz benne, hogy a tartalmad nem csak látható lesz, hanem releváns és értékes is a látogatók számára!

SEO stratégia felállításának lépései

SEO stratégia felállításának lépései

3. Lépés: On-page SEO optimalizálás

Ha már van egy elképzelésed arról, hogy kik a célközönséged és milyen kulcsszavakkal keresnek rád, akkor ideje továbblépni a következő állomásra: az on-page SEO optimalizálás világába. De mi is ez pontosan? Képzeld el úgy, hogy ez az a folyamat, melynek során az oldaladat „finomhangoljuk”, hogy ne csak a látogatóid, de a keresőmotorok is imádják.

De hogyan is néz ki ez a gyakorlatban? Nézzük csak meg!

 • Meta címek és leírások: Ez az a rövid szöveg, ami akkor jelenik meg, amikor valaki rád talál a Google-ben. Fontos, hogy lényegre törő, informatív és vonzó legyen, valamint tartalmazza a fő kulcsszavakat.
 • URL szerkezet: Már a weboldalad linkjében is közvetíthetsz információt. Legyen rövid, érthető és lehetőleg tartalmazza a kulcsszót!
 • Tartalmi hierarchia: Használj címsorokat (mint az H1, H2, H3) a tartalmadban. Ezek segítenek a keresőmotoroknak és az olvasóknak is, hogy gyorsan átlássák, milyen témákat érintesz.
 • Képoptimalizálás: A képeid is fontos szerepet játszanak az SEO-ban! Használj értelmes fájlneveket, alt szövegeket és gondoskodj arról, hogy gyorsan betöltődjenek.
 • Belső linkek: Kösd össze a tartalmaidat! Ha írsz valamiről, amihez kapcsolódik egy másik cikked vagy oldalad, akkor linkeld be. Ezzel is segíted a látogatóid navigációját és az oldalad értékét a keresők szemében.

Tehát, az on-page SEO nem más, mint a weboldaladon található összes elem optimalizálása annak érdekében, hogy a keresőmotorok könnyen értelmezzék és rangsorolják azt. A részletekben rejlik az ördög, ahogy mondani szokták, így ne becsüld alá ezt a lépést! Egy jól optimalizált oldallal nem csak a keresőkben jelenhetsz meg előkelő helyen, de a látogatóid számára is értékesebb, átláthatóbb tartalmat biztosíthatsz.

4. Lépés: Off-page SEO tevékenységek

Amikor a weboldalad minden sarkát és zugát csillogtatva optimalizáltad, könnyen azt gondolhatnád, hogy már minden készen áll. De vajon mit gondolnak rólad azokon kívül, akik a saját oldaladon találkoznak veled? Itt jön képbe az off-page SEO, ami azon tevékenységeket foglalja magába, melyek a saját weboldaladon kívül zajlanak, de mégis nagy hatással vannak a keresőmotorok általi rangsorolásodra.

Ez a lépés sokak számára kissé misztikusnak tűnhet, de kis odafigyeléssel igazán nagy eredményeket érhetsz el. Lássuk, mire érdemes figyelned!

 • Visszahivatkozások (backlink-ek): Gondolj erre úgy, mint egy ajánlásra. Ha más, tekintélyes weboldalak hivatkoznak a te oldaladra, a keresőmotorok úgy gondolják, hogy értékes információkat kínálsz, ezért előnyben részesítenek.
 • Sociális jelzések: Ma már nem hanyagolhatjuk el a közösségi médiát. Ha a tartalmaidat sokan megosztják, lájkolják, kommentálják, az azt jelzi a keresőmotoroknak, hogy értékes és releváns információkat osztasz meg.
 • Helyi SEO: Különösen fontos, ha lokális üzlettel rendelkezel. Gondoskodj arról, hogy az oldalad megjelenjen a helyi kereséseknél, és az emberek könnyedén rátaláljanak.
 • Vélemények és értékelések: Legyen szó Google értékelésekről, vagy más online platformokról, a pozitív visszajelzések nagyban növelhetik a keresőmotorokban való láthatóságodat.

Ahhoz, hogy igazán hatékony legyen az off-page SEO stratégiád, fontos, hogy építs kapcsolatokat más weboldalakkal, márkákkal. De sose feledd, a minőség mindig fontosabb a mennyiségnél! Egy jól kiválasztott, tekintélyes oldalról származó visszahivatkozás sokkal értékesebb, mint számos kevésbé releváns oldalról jövő link.

Úgyhogy légy aktív, keresd a kapcsolódási pontokat, és hamarosan látni fogod, hogy nem csak az oldaladon belül, de kívül is ragyogsz!

SEO stratégia felállításának lépései

SEO stratégia felállításának lépései

5. Lépés: Technikai SEO

A weboldalad egy bonyolult szerkezet, mely rengeteg láthatatlan részből áll össze, amit a hétköznapi felhasználók szem elől rejtve marad. Itt lép be a képbe a technikai SEO, melynek célja, hogy a keresőrobotok számára egyértelművé és könnyen érthetővé tegyük az oldal szerkezetét. Ez kicsit olyan, mint egy autó motorjának finomhangolása: ha minden jól működik, az autó könnyedén, problémamentesen száguld.

Nézzük meg, melyek a legfontosabb aspektusai:

 • Mobilbarátság: Mivel egyre több ember keres és böngész a mobilján, létfontosságú, hogy az oldalad minden eszközön kiválóan működjön.
 • Betöltési sebesség: Senki sem szeret várni! Ha az oldalad lassan töltődik be, az látogatókat veszíthet és a keresőmotorok is hátrébb sorolhatnak.
 • SSL/TLS tanúsítvány: Egy biztonságos, titkosított kapcsolat (ami a „https://” előtagot eredményezi) nem csak a látogatóid számára fontos, de a keresőmotorok is előnyben részesítik.
 • XML sitemap és robots.txt: Ezek az állományok segítenek a keresőmotoroknak abban, hogy hatékonyan és helyesen indexeljék az oldalad tartalmát.
 • Strukturált adatok: A keresőmotoroknak segít megérteni az oldalad tartalmát, és speciális kijelzőket hoz létre a találati listában (például receptek, események stb. esetén).
 • 404 és más hibaoldalak: Biztosítsd, hogy az oldaladon nincsenek „halt links”, és a látogatók ne találkozzanak hibás oldalakkal.

A technikai SEO nem feltétlenül a legszexibb része a keresőoptimalizálásnak, de mindenképpen az egyik legfontosabb. Mint egy ház alapja: ha az nem stabil, az egész épület összeomolhat. Tehát, fordíts kellő figyelmet a technikai részletekre is, hogy a digitális jelenléted minden szempontból erős és stabil legyen!

6. Lépés: Tartalomstratégia kialakítása

Mielőtt bárki azt hinné, hogy a SEO csupán technikai zsonglőrködésről szól, hadd világítsunk rá arra, hogy az egésznek a szíve és lelke mégiscsak a tartalom. Valójában a „tartalom a király”, ahogy az online világban gyakran hallani. De hogyan alakítsd ki azt a tartalomstratégiát, ami nem csak az olvasókat, de a keresőmotorokat is elvarázsolja?

Nos, itt néhány alapelv és lépés, melyekkel érdemes megbarátkoznod:

 • Ismerd meg a közönséged: Tudnod kell, milyen információkat keresnek, milyen kérdéseik és problémáik vannak, amelyekre válaszokat kínálhatsz.
 • Kiemelkedő tartalom: Nem elég pusztán információt szolgáltatni; értéket kell nyújtanod. Alkoss mélyreható, részletes és egyedülálló tartalmat!
 • Frissítés és rendszeresség: A tartalom nem egy egyszeri projekt. Rendszeresen frissítened és új tartalmat kell létrehoznod, hogy az olvasóid mindig visszatérjenek.
 • Vizuális elemek: A képek, videók és infografikák nem csak vonzóbbá teszik a tartalmad, de segítenek abban is, hogy az emberek tovább időzzenek az oldaladon.
 • Tartalmi kampányok és promóció: Amikor értékes tartalmat hozol létre, gondoskodj annak megfelelő népszerűsítéséről is. Használd a közösségi médiát, e-mail marketinget és egyéb eszközöket!
 • Visszajelzések figyelése: Kövesd nyomon, hogyan reagálnak az emberek a tartalmadra. Melyik bejegyzés vagy cikk a legnépszerűbb? Melyik témákat érdemes tovább bontani?

Az igazán eredményes tartalomstratégia azonban nem csak arról szól, hogy mit írsz, hanem arról is, hogyan és kinek írod. Mindig legyen az olvasóid igényeinek kielégítése az elsődleges célod, és soha ne feledkezz meg arról a kis pluszról, ami az egészet emlékezetessé és különlegessé teszi. Emlékezz: a tartalmod az, ami valóban emberi kapcsolatot teremt a márkád és a közönség között. Tehát, tedd azt igazán különlegessé!

SEO stratégia felállításának lépései

SEO stratégia felállításának lépései

7. Lépés: Mérés és elemzés

„Ha nem méred, nem is tudod” – mondják sokan a marketing világában. És ez különösen igaz a SEO-ra. A keresőmotor-optimalizálás egy olyan utazás, ahol a térkép és az iránytű nem más, mint a mérés és az elemzés. De hogyan is mérheted meg és értelmezheted az eredményeidet a legjobban?

Tarts velünk a mérés és elemzés izgalmas világába!

 • Google Analytics: Ez az eszköz a legjobb barátod lesz. Segítségével nyomon követheted az oldalad látogatóinak számát, honnan érkeznek, melyik oldalak a legnépszerűbbek, és még sok mást.
 • Keresőmotorok rangsorolási helyzete: Számos eszköz áll rendelkezésre, melyekkel megnézheted, hogy az oldalad milyen helyezést ér el a keresőmotorokban a különböző kulcsszavakra.
 • Konverziós arányok: Nem csak a látogatószám a lényeg. Az is fontos, hogy ezek a látogatók cselekvésre lépnek-e: vásárolnak, feliratkoznak, kapcsolatot vesznek fel veled stb.
 • Oldalbetöltési sebesség: Használd az olyan eszközöket, mint a Google PageSpeed Insights, hogy ellenőrizd, milyen gyorsan töltődnek be az oldalaid.
 • Visszahivatkozások (backlink-ek) elemzése: Mely weboldalak hivatkoznak rád? Ezek az oldalak milyen tekintélyt élveznek? Számos eszköz segít ebben a felmérésben.
 • Felhasználói visszajelzések: Az emberek visszajelzései és észrevételei aranyat érnek. Hallgasd meg őket, és finomítsd a stratégiád ennek megfelelően!

Tehát, ha valóban szeretnél kiemelkedni a SEO területén, ne felejtsd el: a siker nem csak az erőfeszítéseken, hanem azok eredményeinek mérésén és elemzésén is múlik. Egy jól megalapozott stratégia folyamatos mérést, értékelést és finomítást igényel. Legyél kíváncsi, merész és soha ne állj meg a tanulásban. És ami a legfontosabb: használd az adatokat útmutatónak, de ne hagyd, hogy teljesen eluralkodjanak rajtad. Végül is, a SEO nem csupán számok játéka – emberekkel kommunikálsz!

Zárszó, végső gondolatok

Ahogy egy izgalmas utazás végén is megállunk egy pillanatra, hogy átgondoljuk a tapasztalatainkat, itt is érdemes egy kis összegzést végezni. A SEO nem csupán egy technikai folyamat, nem egy sablon, amit csak rá kell másolni a weboldaladra. Sokkal inkább egy művészet, egy kreatív és stratégiai játék, ahol az adatok és az emberi interakciók különös egyensúlyban állnak.

Ezen az utazáson bepillantottunk a SEO különböző aspektusaiba: a célközönség megismerésétől kezdve, a technikai optimalizáláson át, egészen a tartalomstratégia és a mérések világáig. Minden lépés egy új kihívást és egy új lehetőséget hordoz. És bár a SEO néha bonyolultnak tűnhet, emlékezz arra, hogy az alapja mindig ugyanaz: az embereknek értékes, releváns információt nyújtani.

Köszönöm, hogy velem tartottál ezen a kis SEO kalandon! Remélem, most már jobban átlátod, hogyan alakíthatod ki és finomíthatod a saját stratégiádat. Légy bátor, légy kíváncsi, és ne feledd: a siker kulcsa gyakran a kitartásban rejlik. Szóval, fogd a tudásod, és alkoss valami csodálatosat!

Keresőoptimalizáláshoz profi Seo szakembert keresel? Azonnal használható, gyors megoldások a Google irányelvei alapján.

 

 

Burai Barbi - SEO szakember

Burai Barbi – SEO szakember

Burai Barbi SEO mester

Elérhetőségeim:

 

 

Burai Barbi SEO szakember, SEO szakértő

Telefon: +36-30-242-9494

E-mail: info(kukac)honlapseo.hu

Web: HonlapSEO

100% elégedettségi garancia a HonlapSEO- tól

 

 

 

Eredményes keresőoptimalizáláshoz profi SEO szakembert keresel?

Vedd fel Velem a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével:  Alapcsomag
  Profi csomag
  Prémium csomag

  3 hónap
  6 hónap
  12 hónap

  Mentorálás
  SEO tanácsadás
  Kulcsszó kereső szolgáltatás
  Weboldal karbantartás


  Megismertem és elfogadom az adatvédelemmel kapcsolatos szabályzatot

  78  +    =  85

   

  A megrendelésed fizetési kötelezettséggel járó, elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, melyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek értelmében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, mely elállási jogot  30 napon keresztül biztosítom számodra. Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 30 napon belül e-mailben jelezheted az info@honlapseo.hu címen vagy bármelyik, a honlapon feltüntetett elérhetőségen. A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a “Megrendelem a szolgáltatást!” gombra kattintással Burai Károlyné Ev- val (2027 Dömös, Táncsics M. u. 50., adószám: 6768775-1-31 ) kötöd.

  Burai Barbi SEO szakember, Honlap SEO

  Leave a Comment

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  4  +  5  =  

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .