Weboldal optimalizálás, Google helyezés javítása

SEO, honlapoptimalizálás

Weboldal optimalizálás, Google helyezés javítása, hogyan kerülsz az első oldalra?

Weboldal optimalizálás, mára egyre több honlap tulajdonos vállalkozó számára ismerős és igyekszik eleget tenni a Google szempontjainak. Minden online vállalkozás álma, hogy a keresőkben az első oldalon jelenjen meg. Azok a vállalkozások akik valóban a megfelelő technikai feltételeknek eleget tesznek, megfelelően optimalizálják honlapukat, esélyük van a TOP-10- es listán szerepelni.

A honlap optimalizálás  a honlapkészítés egyik legfontosabb ága, amely nélkül esély sincs hosszabb távon jól szerepelni a keresőkben. Már a nevében is visszatükrözi a munkát:

Keresőoptimalizálás csekklista 13+1 lépésben

 

 

Keresőoptimalizálás, a keresőmotorokra történő optimalizálás.

Weboldal optimalizálás a Google keresésekhez

Mi a lényege a honlap optimalizálásnak?

 • Fizetett hirdetések nélkül megjelenni a keresési találatok között az első oldalon, lehetőleg az első 5 találat között.
 • Hosszú, tartós helyezést biztosítani a honlap számára.

Mit nyerhetsz a weboldalad optimalizálásával?

Igaz,az eredmény hosszabb távon válik láthatóvá, de ha a honlap keresőbarát, optimalizált honlap, biztosítja a jobb helyezést a keresési találatok között, szemben a kattintás alapú hirdetésekkel szemben. A keresőoptimalizált honlapok 2-6 hónap után mutatnak eredményt, míg a fizetett hirdetések azonnal előre hozzák a honlapot. Viszont, ha a hirdetési kampányt leállítod, az eddigi helyezést azonnal elveszted,míg a keresőoptimalizált honlap továbbra is megtartja a helyezést.

A honlap optimalizálás = személyes márkaépítés

Ha honlapod a megfelelő technikai eszközök optimalizálásával történik, akkor több kulcsszóra is keresve, a látogató a Te honlapodba ütközhet, amely már nem csak a honlap, de a cég (személyes márka) építése is elkerülhetetlen. Erre mondják: Több legyet egy csapásra!

Hogyan javíthatunk a Google keresések organikus találataiban?

Első lépésként:

 • Mindig olyan szakembert válasszunk a keresőoptimalizálásra, aki folyamatosan követi a Google irányelveit és kizárólag a White hat SEO technikai elemek használatával dolgozik.
 • A tartalom legyen eredeti, értékes, információban gazdag a látogatók számára.
 • A kulcsszavak legyenek relevánsak a tartalomra.
 • A tartalom mindig legyen optimalizált.

 

Miért szükséges a weboldal optimalizálása?

A XXI. szd. fénykorát élve, mára az emberek nagy többsége már az interneten keres rá szinte mindenre. Innen szerzi az információt, mit és hol lehet megvenni, mikor van nyitva egy üzlet vagy van-e online vásárlási lehetőség. Azok a vállalkozások, akik jelen vannak az online világban, jelentős előnyt szereznek a többiekkel szemben. Már csak arra kell törekedniük, hogy a keresőkben minél előbbre helyezkedjenek el a kiadott releváns találatok között a listán.

 

Google rangsor – Hogyan rangsorol a Google?

A Google algoritmusai folyamatos változtatása mellett több, mint 200 befolyásoló változó alapján van kialakítva. Egy- egy algoritmus változtatás során némely honlapok előbbre, míg mások hátrébb csúsznak a találati listán.

Google Pingvin – avagy a túloptimalizált honlap.

2012. áprilisa óta már erre is figyel a Google. A Pingvin algoritmus futtatása során rengeteg olyan honlap csúszott hátrébb, vagy tűnt el a keresőkben, amely az ún. Black hat SEO alkalmazásával, nem tartotta be az etikus eszközök használatát. Ilyen volt pl.:

 • Túl gyors és sok linképítése
 • Manipulatív linkek
 • Kulcsszóhalmozás
 • Túl sok link a láblécben

 

Weboldal optimalizálás nem etikus módszerekkelMindenképpen kerülni kell,ha valaki azt ajánlja, hogy rövid határidőn belül képes a honlapot az első találati oldalon szerepeltetni. Ez vagy nem igaz, vagy még mindig a Black hat SEO módszereivel dolgozik.

 

 

 

 

 

Weboldal optimalizálás főbb területei:

 • Jól átgondolt és kiválasztott domain név
 • Keresőbarát honlap készítése
 • Manipuláció mentes programozási megoldások, beállítások
 • Jól átlátható menüstruktúra
 • Egyszerű, átlátható navigáció
 • Megfelelő kulcsszavak kiválasztása és használata
 • Szövegtartalom releváns legyen a keresésekre (információban gazdag,megoldás a problémára)
 • Képek, videók keresőoptimalizálása
 • Közösségi média folyamatos használata (megosztás, új látogatók megszerzése)
 • Linképítés (külső és belső hivatkozások)

honlap keresooptimalizalas

Weboldal utólagos optimalizálása

Egy jó keresőoptimalizálási szakértő ebben is a segítségedre lehet. A szakember felépít egy stratégiát, melynek mentén dolgozik. Jól átlátható menüstruktúrát, a tartalmi elemek keresőoptimalizálását utólag elvégzi a honlapon.

 

Mivel foglalkozik a SEO szakember- Google szakértő?

 • A SEO szakember rendszeresen elemezi és értékeli az eredményeket, további kulcsszavakat ad meg, amelyekkel folyamatos jobb eredmények érhetőek el.
 • Nyomon követi a legújabb technikákat és azt alkalmazza is a honlapokon.
 • Szerkezet felépítés, keresőbarát kialakítás
 • Szöveg szerkesztése (keresőoptimalizált tartalom)
 • Tartalmi elemek optimalizálása
 • HTML fejlesztések
 • Honlapfelmérés és konkurencia kutatása
 • Kulcsszó kutatás
 • Linképítés

Mennyibe kerül a weboldal optimalizálása?

Mint mindennek, ennek is megvan az ára. Ingyenes honlap optimalizálás igen ígéretesen hangzik, de gondold át, mielőtt döntesz.

Vajon kinek érné meg ingyen dolgozni csak ezért, hogy a Te honlapodra több látogató, vásárló érkezzen? Miért dolgozik valaki ingyen azért, hogy Neked még több bevételed legyen? Én csak két okot tudok elképzelni: vagy még soha nem dolgozott senkinek és nem tud eredményt felmutatni, vagy olyan módszerekkel dolgozik, ami egy idő után visszaüt.

A keresőoptimalizálás is, mint minden más folyamatos tanulást, képzést igényel,ha jól akarja végezni a munkát. Ezek a képzések sincsenek ingyen. Érthető tehát, ha nem Teréz anyaként végzi a munkáját a SEO szakember. Az én keresőoptimalizálás áraimról bővebben is olvashatsz a linkre kattintva.

Nyilván Te is pénzből élsz, vállalkozásod profitot kell, hogy termeljen. Ehhez elengedhetetlen, hogy honlapodra sok látogató érkezzen, majd ott éljen a további lehetőségekkel, elköteleződjön, feliratkozzon, értékes vásárlóvá váljon. A keresőoptimalizálás segít Neked ebben, tekints rá úgy, mint egy befektetés a profit érdekében.

Mennyi ideig tart a weboldal optimlizálása?

Ez több dologtól is függhet.

Utólagos keresőoptimalizálásra van szükség, vagy teljesen új, most készülő honlap optimalizálása a feladat. Más egy webáruház több ezer aloldalas optimalizálása, mint egy pár aloldalból álló honlapon végzett munka.

A legjobb azonban, ha már a kezdeti honlap kialakításánál figyelembe vesszük a keresőbaráttá tételt és a SEO szempontokat.

Ha mindez megvan, lehet további fejlesztéseket alkalmazni, hogy a már megszerzett előkelő helyezéseket továbbra is fenntarthassuk.

Keresőoptimalizálás csekklista 13+1 lépésben

Burai Barbi

SEO szakember at HonlapSEO
Keresőoptimalizálás, SEO, HonlapSEO, Honlapelemzés SEO szakember segítségével, a honlapok keresőbeli előkelőbb helyezésének elérése. Gyors, hatékony megoldások a Google irányelvei alapján. Keresőoptimalizált honlapok készítése rövid határidővel, a már elkészült honlapok utólagos keresőoptimalizálása, SEO- audit.
 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

shares