Google Helpful Content algoritmus frissítés – 2023 szeptember

Google Helpful Content algoritmus frissítés – 2023 szeptember: Google új algoritmus frissítést jelentett be: a Hasznos tartalom kerül előtérbe!

 

Egy új napon egy új hírrel ébredünk a technológia világában. A Google nemrégiben bejelentette, hogy szeptember 14-én útjára indította a „Helpful Content” (magyarul: Hasznos tartalom) nevű algoritmus frissítést. Azok számára, akik még nem hallottak erről: a frissítés célja, hogy a keresési találatok között még inkább előtérbe kerüljenek a valóban hasznos és releváns tartalmak.

A gigavállalat szerint ez az algoritmus frissítés két hétig fog tartani. Ebben az időszakban az internetezők esetlegesen változásokat tapasztalhatnak a keresési eredményekben. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Google mindig is azon dolgozott, hogy a lehető legjobb és legrelevánsabb tartalmat nyújtsa felhasználóinak, és ez a frissítés is ezt a célt szolgálja.

Nincs kétely afelől, hogy az algoritmus módosításaival a vállalat mindig a felhasználói élmény javítását célozza meg. Azok számára, akik weboldalakat üzemeltetnek, érdemes odafigyelniük arra, hogy tartalmuk valóban hasznos és értékes legyen a látogatók számára.

A Google ezt a közleményt az X-oldalán (régi Twitter) tette közzé. Ha további részleteket szeretnél megtudni a frissítésről, érdemes ellátogatni a weboldalukra.

Google Helpful Content algoritmus frissítés – 2023 szeptember

Google Helpful Content algoritmus frissítés – 2023 szeptember

Várjuk tehát izgalommal, hogy milyen változásokat hoz ez az új frissítés, és reméljük, hogy mindannyiunk számára még inkább hasznossá teszi a Google-t!

Google Helpful Content: Bemutatkozik a hasznos tartalom algoritmus!

Minden weboldal tulajdonos és tartalomkészítő figyelem! A Google legújabb frissítése, a „Helpful Content System”, azaz a „Hasznos tartalom rendszer”, újra meghatározza, hogy milyen tartalmak kerülnek a keresési listák élére. De mit is jelent ez pontosan?

Az alapötlet egyszerű és kedvez azoknak, akik igazán az olvasóknak írnak. A rendszer előtérbe helyezi az eredeti és valódi értéket képviselő tartalmakat, melyeket igazi emberek számára hoztak létre. Ezzel párhuzamosan a kizárólag SEO célból írt cikkeket hátrébb sorolja.

Mire kell még odafigyelnünk?

 • Globális hatás: Az algoritmus nem csak egy-egy linkre, hanem a teljes weboldalra kihat. Tehát ha egy oldalon sok az értékes tartalom, az az egész domainnek kedvez.
 • Felhasználói szándék a középpontban: A Google mindig is a felhasználók élményét helyezte előtérbe. Azok az oldalak, amelyek igazán kielégítik a felhasználói szándékot, most még előrébb kerülhetnek.
 • Vigyázz a „másolt” tartalommal!: A rendszer kiszűri azokat a tartalmakat, amelyeket csak másolással hoztak létre és nincsenek valódi értékkel.
 • Az egész oldal számít: Ha az oldaladon sok a nem hasznos tartalom, az negatívan befolyásolja az értékes cikkeidet is.
 • Súlyozott értékelés: Ha sok az alacsony értékű tartalom az oldaladon, akkor jelentős visszaesést tapasztalhatsz a rangsorban.

Összefoglalva: a Google új frissítése a valódi értéket képviselő tartalmakra összpontosít. Most már nem elég csak jól optimalizált cikkeket írni, hanem valódi értéket is kell nyújtani. Tehát, kedves tartalomkészítők, a minőség most még inkább előtérbe került!

Google frissítés: Miért fontos a legújabb ‘Hasznos tartalom’ algoritmus?

Miközben a digitális világ rohamosan változik, a Google nem hagyja cserben felhasználóit és folyamatosan frissíti algoritmusait. Most ismét újabb nagy lépésre szánta el magát: bejelentették a ‘Hasznos Tartalom’ algoritmusuk legújabb frissítését, ami az utóbbi idők egyik legnagyobb és legvártabb változása.

Emlékezzünk vissza! Az algoritmus először 2022 augusztusában indult el angol nyelven, és decemberben már a magyar keresőkben is ott volt. A mostani fejlesztés azonban különösen jelentős, nem csak a várakozások miatt, hanem azért is, mert a Google immár mesterséges intelligenciát és gépi tanulást alkalmaz az oldalak értékeléséhez. Mégis, miért olyan fontos ez számunkra?

„Improved Classifier”: Ezt miért kell tudnunk?

A Google közleménye egy kulcsszóra összpontosít: az „improved classifier”-ra. De mi is ez pontosan? A gépi tanulásban a „classifier” egy eszköz, ami az adatokat különböző kategóriákba sorolja. Képzeljük el, mint egy okos segédet, aki képes gyorsan eldönteni, hogy egy fotón kutya vagy macska látható. Az „improved” szócska pedig azt jelenti, hogy ez a rendszer most még okosabb, gyorsabb és precízebb.

Tehát, amikor a Google a frissített osztályozóról beszél, azt akarja elmondani, hogy még jobban képes felismerni, melyik weboldal tartalmazza azt az értékes információt, amit a felhasználók keresnek.

A Google nem csak egy újabb frissítést adott a kezünkbe, hanem egy még okosabb keresőeszközt is, ami a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás erejével segít nekünk a leghasznosabb tartalmak megtalálásában. A digitális térben tevékenykedők számára pedig újabb ösztönzőt adott: értékes, eredeti tartalmat készíteni. Mert a jövőben már nem csak az számít, hogy mit mondunk, hanem az is, hogyan és kiknek mondjuk el.

Kicsit nézzünk vissza: Mit mondd el nekünk a Google a közelmúltban?

Ahhoz, hogy megértsük a Google aktuális lépéseinek fontosságát, érdemes visszatekintenünk az elmúlt hónapokra, amikor a keresőóriás korábbi bejelentéseket tett.

Emlékszünk még rá? A Google nem olyan régen, 2022 augusztusában elindította az angol nyelvű ‘Hasznos Tartalom’ algoritmust, ami decemberre már magyarul is elérhetővé vált a felhasználók számára. Ennek az algoritmusnak az alapja a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás volt, amivel a Google arra törekedett, hogy a keresési eredmények még inkább a felhasználói igényeknek megfelelő, értékes tartalmakat tüntessenek fel.

A gigavállalat kiemelten foglalkozott azzal, hogy ne csak SEO optimalizált, de az emberek számára is hasznos és érdekes tartalmak kerüljenek előtérbe. Mindezt annak érdekében, hogy a felhasználók könnyedén megtalálják az általuk keresett információt, és ne csak a jól optimalizált, de tartalmilag kevésbé értékes oldalakat lássák.

Ezen kívül a Google folyamatosan hívta fel a figyelmet arra, hogy a weboldalak és tartalomkészítők mennyire fontosnak tartják az eredetiséget, az értékes információkat és a felhasználói élményt.

Röviden összefoglalva, a Google nem csak egy keresőmotort kínál, hanem egy platformot, ahol az értékes tartalmak és a felhasználók találkozhatnak. Ezért is fontos mindig naprakészen tartani magunkat a legújabb fejlesztésekről és változásokról, mert így tudjuk a legjobban kihasználni ezt az eszközt, legyen szó információkeresésről vagy tartalomgyártásról.

Az AI világa: Hogyan hat a Google új algoritmusfrissítése a mesterséges intelligenciás tartalmakra?

A mesterséges intelligencia (AI) egyre nagyobb szerepet kap mindennapjainkban, a hűtőnktől kezdve a mobiltelefonunkig. Most pedig a webes tartalmak világában is egyre markánsabban jelenik meg. És ha már AI, természetesen a Google sem maradhatott ki a képből.

De mit is jelent mindez a weboldalak és a tartalomgyártók számára?

1. Pusztán a SEO már nem elég: Az AI-alapú algoritmusok segítenek a Google-nek abban, hogy megkülönböztessék az igazi, értékes tartalmat a puszta SEO-trükköktől. A tartalomnak ma már nem csak optimalizáltnak, hanem valóban hasznosnak és értékesnek kell lennie a felhasználó számára.

2. Mélyebb kontextusértelmezés: Az AI képes „megérteni” a tartalmat. Ez azt jelenti, hogy az algoritmus nem csak a kulcsszavakat figyeli, hanem a tartalom egészét, annak mélységét és relevanciáját is.

3. Automatizált és generált tartalmakra is kihat: Azok a weboldalak, melyek mesterséges intelligenciával generált tartalmakat használnak – például automatizált hírösszefoglalók – most jobban oda kell figyeljenek. A Google algoritmus képes felismerni az AI-által generált tartalmakat, és értékelheti azok autentikusságát és relevanciáját.

4. Fejlettebb kép- és videofelismerés: Az AI-nak köszönhetően a Google mostantól jobban képes elemzi a vizuális tartalmakat is. Így egy kiváló videó vagy kép is hozzájárulhat a jobb rangsoroláshoz.

5. Dinamikus tartalom-ajánlás: Az AI segítségével a Google még jobban képes személyre szabni a keresési eredményeket, így az egyes felhasználók még relevánsabb tartalmakhoz juthatnak hozzá.

Összefoglalva: Az AI már nem csak a sci-fi filmekben létezik. A digitális tartalom világában is egyre nagyobb szerepet kap, ami új kihívásokat és lehetőségeket is jelent. A Google legújabb algoritmusfrissítése azt üzeni a tartalomkészítőknek: „Legyetek eredetiek, legyetek értékesek, és a technológiai újításokat használjátok az emberek szolgálatában!” A jövő izgalmasnak ígérkezik!

Kihívások – lehetőségek: Így navigálj, ha negatívan érintett a ‘Helpful Content’ algoritmus!

Senki sem szereti a rossz híreket, de mi van, ha a Google legújabb algoritmus-frissítése nem kedvezett az oldaladnak? Ne keseredj el, hiszen minden probléma egyben egy új lehetőség is. Az alábbiakban néhány tippet osztunk meg, hogy mit tehetsz ebben a helyzetben:

1. Vizsgáld meg a tartalmad: Kezdd az alapoknál. Milyen információkat kínálsz a látogatóidnak? Ha a tartalmad elsősorban SEO-optimalizálásra épül, és kevésbé az olvasóknak nyújt valós értéket, akkor itt az ideje egy frissítésnek. Törekedj az eredeti, mélyebb és valóságos tartalmakra, amelyek valóban segítenek a látogatóknak.

2. Felhasználói élmény (UX) a középpontban: Az oldalad designja és navigációja is hozzájárulhat a rangsoroláshoz. A felhasználói élmény javítása érdekében kérdezz meg pár ismerőst, vagy végezz felhasználói teszteket, hogy megtudd, hol vannak a problémás pontok.

3. Kerüld a duplikált tartalmat: Az ismétlődő, vagy máshol is megtalálható tartalmak nem kedveznek a rangsorolásnak. Ha olyan tartalmad van, amely máshol is elérhető (vagy nagyon hasonló ahhoz), gondold át, hogyan tudnád azt egyedivé tenni.

4. Kérj visszajelzést: Ha nem vagy biztos a helyes irányban, kérj segítséget. Lehet, hogy egy szakember, SEO szakértő vagy tartalomstratégus segíthet azonosítani a problémás területeket.

5. Maradj tájékozott: A Google rendszeresen frissíti az algoritmusait. Fontos, hogy naprakészen kövesd ezeket a változásokat, hogy a legjobban alkalmazkodhass hozzájuk.

6. Türelem és kitartás: Mint minden változás, az algoritmus frissítés is időt vesz igénybe. Lehet, hogy az első hónapokban nem látod a kívánt eredményeket, de ha a helyes irányba haladsz, a munkád hosszú távon kamatozni fog.

Záró gondolat: A ‘Helpful Content’ algoritmus célja nem az, hogy büntessen, hanem hogy jobbá tegye a webet mindannyiunk számára. A változás mindig nehéz, de ha pozitívan állsz hozzá és készen állsz tanulni és alkalmazkodni, akkor a weboldalad hamarosan ismét fényesen ragyoghat!

A Google tanácsai: Hogyan készítsünk jobb tartalmat?

Minden, ami új, kicsit félelmetes is lehet, és sok weboldal tulajdonos bizonytalanul áll a Google legfrissebb algoritmus frissítése előtt. Szerencsére a keresőóriás nem hagy minket a sötétben tapogatózni! Íme néhány tanács, amelyet közvetlenül a Google-től kaptunk az új ‘Helpful Content’ algoritmus kapcsán:

1. Érték a kulcsszó helyett: A Google arra buzdít mindenkit, hogy az elsődleges fókusz ne a kulcsszavakra, hanem az értékkel bíró tartalomra helyeződjön. Kérdezzük meg magunktól: Mi az, amit az olvasók valóban meg akarnak tudni? Milyen értékes információt tudunk adni nekik?

2. Egyedi és eredeti: A másolt, klónozott vagy újrahasznosított tartalmak nem állják meg a helyüket az új algoritmus világában. A Google azt tanácsolja, hogy készítsünk olyan tartalmat, amelyet máshol nem találnak meg.

3. Mélyreható tartalmak: A mélyreható, részletes tartalmak jobb rangsorolást élveznek. Szánjunk időt és energiát arra, hogy alaposan belemenjünk a témába, és részletes információkat adjunk.

4. Az olvasó az első: Gondoljuk át az olvasói élményt. A tartalom könnyen olvasható és érthető? Hasznos a célközönség számára? A Google azt ajánlja, hogy mindig az olvasó szemszögéből nézzünk rá a tartalmunkra.

5. Mutasd meg az igazságot: A megbízható források és hivatkozások növelik a tartalom hitelességét. Ha állítasz valamit, bizonyítsd is be!

6. Technikai optimalizálás: A sebesség, mobil-optimalizáltság és más technikai tényezők is fontos szerepet játszanak. Az új algoritmus nem csak a tartalom, hanem az oldal műszaki jellemzőit is figyelembe veszi.

Összefoglalva: A Google egyértelmű üzenetet küld a webmestereknek és tartalomgyártóknak: „Készítsenek valódi, értékes tartalmat az olvasóknak!” Az új irányvonalak az olvasók és tartalomgyártók javát szolgálják, és jobb, értékesebb internetet hoznak létre mindannyiunk számára. Induljunk neki bátran és kreatívan!

Erős őszi szezonkezdet a keresőoptimalizálás világában: Dupla frissítés és új kihívások

Ősszel, amikor a levelek színesbe fordulnak és a hűvösebb napok közelednek, a keresőoptimalizálás világa sem marad nyugodt. Idén különösen pezsegnek az események: a szezon kezdete egymást érő Google-frissítésekkel indult, és csak sejthetjük, milyen izgalmak várnak még ránk az év hátralévő részében!

Augusztus 22-én kezdetét vette a 16 napos Core-algoritmus frissítés, amely alaposan felforgatta a weboldalak rangsorát. S alig, hogy a webmesterek és szakértők fellélegezhettek volna, egy újabb jelentős frissítés érkezett a tegnapi napon: a már sokat emlegetett Helpful Content algoritmus. Ez a frissítés, mely szintén két hétig tart, még inkább ráerősít a tartalom minőségének fontosságára.

És hogy miért is izgulhatunk különösen? Az év végén a pletykák szerint egy új, mesterséges intelligencia alapú találati lista is megjelenhet, ami további kihívások elé állíthatja az oldaltulajdonosokat.

Érdekességképpen hoztam nektek néhány példát, ezek AI-alapú weboldalak, amelyek a Core frissítésnek hála komoly előrelépést értek el. De felmerül a kérdés: vajon hogy fogja őket értékelni a mostani, Helpful Content algoritmus? Maradnak-e az eddig elért pozícióikon, vagy az új értékelési szempontok alapján változásokat láthatunk majd?

Az ősz tehát nem csak a természetben, de a digitális világban is változásokat és megújulást hoz. Egy dolog biztos: a keresőoptimalizálásban sosem unatkozunk! Várjuk izgatottan az év további fejleményeit!

1 weboldal egy féléves weboldal:

Google Helpful Content algoritmus frissítés – 2023 szeptember

Google Helpful Content algoritmus frissítés – 2023 szeptember: 1. weboldal jelenleg

Féléves weboldal a 2. honlap is:

Google Helpful Content algoritmus frissítés – 2023 szeptember

Google Helpful Content algoritmus frissítés – 2023 szeptember: 2. weboldal jelenleg

Negyedéves weboldal:

Google Helpful Content algoritmus frissítés – 2023 szeptember

Google Helpful Content algoritmus frissítés – 2023 szeptember: 3, weboldal jelenleg

Az algoritmus végén megnézzük az eredményeiket.

Keresőoptimalizáláshoz profi Seo szakembert keresel? Azonnal használható, gyors megoldások a Google irányelvei alapján.

 

 

Burai Barbi - SEO szakember

Burai Barbi – SEO szakember

Burai Barbi SEO mester

Elérhetőségeim:

 

 

Burai Barbi SEO szakember, SEO szakértő

Telefon: +36-30-242-9494

E-mail: info(kukac)honlapseo.hu

Web: HonlapSEO

100% elégedettségi garancia a HonlapSEO- tól

 

 

 

Eredményes keresőoptimalizáláshoz profi SEO szakembert keresel?

Vedd fel Velem a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével:  Alapcsomag
  Profi csomag
  Prémium csomag

  3 hónap
  6 hónap
  12 hónap

  Mentorálás
  SEO tanácsadás
  Kulcsszó kereső szolgáltatás
  Weboldal karbantartás


  Megismertem és elfogadom az adatvédelemmel kapcsolatos szabályzatot

    +  45  =  51

   

  A megrendelésed fizetési kötelezettséggel járó, elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, melyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek értelmében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, mely elállási jogot  30 napon keresztül biztosítom számodra. Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 30 napon belül e-mailben jelezheted az info@honlapseo.hu címen vagy bármelyik, a honlapon feltüntetett elérhetőségen. A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a “Megrendelem a szolgáltatást!” gombra kattintással Burai Károlyné Ev- val (2027 Dömös, Táncsics M. u. 50., adószám: 6768775-1-31 ) kötöd.

  Burai Barbi SEO szakember, Honlap SEO

  Leave a Comment

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    +  39  =  44

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .